Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 262 van 368 - 3676 Resultaten

Watermijtenbiotoop

Watermijten zijn kleine, kleurrijke waterdiertjes met een interessante levenswijze. Deze week is in Entomologische Tabellen een determinatiesleutel voor de Nederlandse soorten gepubliceerd. In de afgelopen decennia is de kennis..


Lees verder 21 november 2018   6 jaar oud
Twickel heeft een prachtig kleinschalig landschap. Voor de landbouw levert dit uitdagingen op, maar een Boeren voor Natuur boer kan er goed mee werken

Sinds 2008 wordt geëxperimenteerd met ‘Boeren voor natuur’, een natuurinclusieve vorm van landbouw. Tot nu toe was financiering hiervan met publiek geld alleen toegestaan voor enkele pilotprojecten. Maar een Brussels besluit van..


Lees verder 19 november 2018   6 jaar oud
Amazoneregenwoud

Het Amazonewoud past zich aan, maar kan de klimaatverandering niet bijhouden. Dat concludeert een team van ruim honderd wetenschappers, waaronder Pieter Zuidema van Wageningen Universiteit, in een publicatie in het..


Lees verder 16 november 2018   6 jaar oud
Weidebij

In 2015 ging Groene Cirkels Bijenlandschap van start. Een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en vele andere partijen om een bloemen- en bijenrijk landschap te ontwikkelen in de regio rond Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den..


Lees verder 12 november 2018   6 jaar oud
Wisent Kraansvlak

Sinds 2007 leven er wisenten in duingebied Kraansvlak, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, in een project van PWN en ARK Natuurontwikkeling. Al vanaf het begin van dit eerste wisentproject in Nederland wordt kennis..


Lees verder 11 november 2018   6 jaar oud
Zomertortel

De afgelopen eeuw zijn er negen vogels uitgestorven als broedvogel in Nederland. Zeker een tiental staan op het punt om op korte termijn uit ons land te verdwijnen. Uit het boek Bedreigde vogels in Nederland blijkt de..


Lees verder 7 november 2018   6 jaar oud
Logo Zeeuwse boekenprijs

Tijdens de prijsuitreiking van het Zeeuwse boek van het jaar op zaterdag 3 november werd de Flora Zeelandica verkozen tot de Beste wetenschappelijke uitgave van 2018. De jury sprak veel lovende woorden over het “indrukwekkende..


Lees verder 6 november 2018   6 jaar oud
Hondskruid

Vanwege het 30-jarig jubileum heeft FLORON enkele tientallen kilometerhokken uit haar beginjaren opnieuw geïnventariseerd op plantensoorten. Het is boeiend om een soortenlijst van nu naast die uit 1990 te leggen en te analyseren...


Lees verder 6 november 2018   6 jaar oud
schraalland in het Wisselse veen

Onlangs maakte Geldersch Landschap & Kasteelen bekend dat in het Wisselse Veen bij Epe een populatie van de Zilveren maan leeft. Dat is groot nieuws, want deze vlinder is in Nederland zeer zeldzaam geworden en was al decennialang..


Lees verder 4 november 2018   6 jaar oud
Galloway VOOR EENMALIG GEBRUIK

Het is meer dan 35 jaar geleden dat de eerste grote grazers geïntroduceerd werden in de Nederlandse natuur. Grote grazers als konikpaarden en Schotse hooglanders zijn inmiddels een bekende verschijning geworden. Uit een seminar..


Lees verder 3 november 2018   6 jaar oud

Archief