Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 346 van 367 - 3665 Resultaten

Waterroofkevers (Dytiscidae) zijn rovende kevers die volledig aan een waterleven zijn aangepast. De bekendste soort is de Geelgerande watertor (Dytiscus marginalis), maar Vlaanderen kent ook nog 105 andere soorten..

Een onschuldig geweizwammetje, dat voorkomt in de tropische Bush van Burgers Zoo, blijkt een nieuwe soort voor Nederland...

Binnen het door RAVON gecoördineerde Meetnet Beek- en Poldervissen is de rivierdonderpad sinds 2011 in maar liefst 222 nieuwe kilometerhokken aangetroffen. Een groot deel van deze waarnemingen werd gedaan door vrijwilligers in..

Dode dieren zijn onmisbaar in de natuur. Een dood dier vervult de functie van een druk bezocht restaurant, waar honderden andere dieren aan de dis schuiven. Al enkele jaren filmt Dood doet Leven deze dieren met cameravallen. Op 1..

In maart 2012 ging Bram Conings op stap in natuurgebied de Gulke Putten om watersalamanders te fotograferen. Bij het bekijken van zijn foto's bleek een van de diertjes kenmerken te vertonen van zowel de Kleine watersalamander als..

Elk jaar kiezen 85 spinnendeskundigen uit 24 Europese landen een 'ambassadrice' die de nog steeds wat verguisde diergroep van de spinnen in een positief daglicht moet zetten. Voor 2013 werd de Gewone mijnspin verkozen tot Europese..

Op woensdag 19 december vertrekt een groep van 27 koniks van FREE Nature richting de bergen in Spaans Cantabrië. Hier gaan ze leven in een unieke wildernis met tal van anderen wilde soorten...

In België komen in totaal 369 soorten bijen en hommels voor. Hiervan vormen de zandbijen veruit de grootste groep. Met 98 soorten scoort België goed in verhouding tot West- en Midden- Europa, waar zo'n 150 soorten zandbijen..

Waar gegeten wordt, wordt gepoept. En van deze mest profiteren weer tal van soorten. En misschien klinkt het wat gek, maar zelfs de manier van poepen kan van belang zijn. Onlangs is in de Millingerwaard op een oude koniklatrine..

Ruim vijftig onderzoekers, beleidsmakers en natuur- en waterbeheerders buigen zich vandaag over de vraag: Wat maakt exoten invasief? Slechts een deel van de nieuwe soorten die jaarlijks in Nederland opduiken, breiden zich zo snel..