Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 63 van 373 - 3725 Resultaten

Slankpootvliegen zijn verleidelijke insecten. De ogen smaragdgroen, saffierblauw of reebruin, het lijf vaak groenglimmend en met ranke poten… Je hoeft niet ver te zoeken naar deze tropisch aandoende kleurenpracht, want ze komen..

De vijf miljoen Europese platte oesters die dit voorjaar in de Voordelta door ARK Rewilding Nederland en Ørsted zijn uitgezet, leven nog en groeien goed. Bij het uitzetten van de jonge oesters zijn nieuwe innovatieve oesterkorven..

Het jaar is bijna om en na de afgelopen druilerige weken bloeit er niet veel meer. Maar zodra het zonnetje schijnt staan er hier en daar paardenbloemen te stralen. Speur alvast in de buurt naar een goed rondje voor de..

Sinds de ontdekking dat steekmuggen ziektes kunnen overdragen, zijn onderzoekers geïnteresseerd in hun verspreiding. Toch blijft het insect een vaak over het hoofd geziene stadsbewoner. Onderzoekers hebben daarom nu een overzicht..
De slapende vulkaan The Quill, Sint Eustatius, hield 138 jaar lang een boomvaren verborgen. De West-Indische boomvaren werd in 1885 voor het eerst én voor het laatst op het eiland gezien. Maar bij onderzoek naar de flora op de..

Al vier jaar lang delen Gelderse gemeenten kennis en ervaring in een leernetwerk over ecologisch bermbeheer. Provincie Gelderland, initiatiefnemer van het leernetwerk, is trots op het resultaat: alle Gelderse gemeenten beheren..

Een Amerikaanse boleet is via Oost-Europa eindelijk ook in Nederland terechtgekomen. Kenners van exoten hadden deze boleet allang in Nederland verwacht en dat ook voorspeld. Vooral omdat de soort in Duitsland flink in aantal was..

Door het veranderende klimaat dreigt het verschil tussen twee ondersoorten van de rosse grutto langzaam te verdwijnen. Die waarschuwing uiten trekvogelonderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee..

Op de lijst van veertig favorieten voor de titel ‘nationale bloem’ kwam wilde peen niet voor. Evengoed is het een mooie plant, die ook nu nog hier en daar in bloei te vinden is. Op een dag met rijp zijn de broze skeletjes van..

De Caribbean Research & Management of Biodiversity Foundation (Carmabi) heeft geconstateerd dat er dit jaar weer sprake is van een ‘coral bleaching event’ op de koraalriffen van Curaçao. Dit fenomeen is ongeveer 16 weken geleden..