Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 98 van 368 - 3673 Resultaten

Keizersmantels - primair

In deze donkere dagen is het fijn om ook eens goed nieuws te brengen. Want ook al gaat het niet goed met de vlinders en biodiversiteit in ons land, er zijn ook lichtpuntjes. De keizersmantel, een prachtige grote parelmoervlinder,..


Lees verder 26 december 2022   2 jaar oud
Bloeiende Paarse dovenetel in de winter

Winterbloeiers zoeken in hartje winter, doe jij mee? Tussen Eerste Kerstdag en dinsdag 3 januari kun je op zoek naar bloeiende planten en jouw waarnemingen doorgeven aan FLORON. Welke bloeiende planten kan jij vinden?..


Lees verder 25 december 2022   2 jaar oud
Hoge fijnstraal

Veertig jaar geleden was de Hoge fijnstraal nog onbekend in Nederland. De Canadese fijnstraal is hier al een aantal eeuwen. Nu komt de Hoge fijnstraal in de stad plaatselijk meer voor dan de Canadese. Kunt u de Hoge fijnstraal al..


Lees verder 24 december 2022   2 jaar oud
Een zeeschildpad zwemt door het Great Barrier Reef, Queensland, Australië.

Tijdens de 15e Conferentie van de Partijen (CoP15) van het Verdrag inzake Biologische Diversiteit van de Verenigde Naties, zijn de partijen een wereldwijd kader voor biodiversiteit overeengekomen, dat doelen stelt voor..


Lees verder 24 december 2022   2 jaar oud

Momenteel zijn er weer Gewone oesterzwammen te vinden in de natuur en dat nota bene vlak voor de kerst. Iedereen weet hoe Oesterzwammen eruitzien en hoe ze smaken. Ze worden tenslotte massaal gekweekt en te koop aangeboden in..


Lees verder 23 december 2022   2 jaar oud
Grazende zeeschildpad bij een voor onderzoek geplaatste kooi

Veel zeeschildpadden brengen hun hele volwassen leven door in een omgeving zonder natuurlijke vijanden. Dat komt door overbevissing op hun belangrijkste vijand, de tijgerhaai. Hierdoor is nauwelijks bekend wat de impact van haaien..


Lees verder 23 december 2022   2 jaar oud

Op de VN-Biodiversiteitsconferentie in Montreal is een historisch akkoord bereikt om het verlies van biodiversiteit een halt toe te roepen en om te buigen in herstel. In 2030 moet de neergaande lijn zijn gestopt en dertig procent..


Lees verder 23 december 2022   2 jaar oud
Heggenlandschap

In Nederland doen we op papier de helft van wat natuur nodig heeft en in de praktijk zelfs dat niet. Zo komen we nooit uit de stikstofcrisis en komt er geen perspectief voor boeren, bouwers of natuur. We moeten stikstof reduceren,..


Lees verder 22 december 2022   2 jaar oud
CACTUS-database website presentatie

Sinds 2018 werken Wageningen University & Research en Carmabi aan het samenbrengen van historische en recente data over vegetatiesamenstelling en verspreiding van plantensoorten op de zes Nederlands Caribische eilanden. De data is..


Lees verder 21 december 2022   2 jaar oud
Vliermos (Cryphaea heteromalla)

De Hortus botanicus Leiden boft maar weer dat hij in de zeventiger jaren vanwege gebrek aan fondsen niet naar een plek buiten de stad is verhuisd, en nu nog steeds in hartje Leiden ligt. Zo kunnen we deelnemen aan een fantastisch..


Lees verder 18 december 2022   2 jaar oud

Archief