Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 107 van 218 - 2175 Resultaten

Wormslak

Bij het bestuderen van koraalriffen op Curaçao stuitte een team van onderzoekers van Naturalis en de Rijksuniversiteit Groningen op iets wat een wormslak bleek te zijn. Tot nu toe waren deze dieren niet bekend in het Caribisch..


Lees verder 30 april 2022   3 jaar oud
Bermen workshop

In mei 2022 kan je meedoen met één van de vier workshops over ecologisch bermbeheer in de provincie Noord-Brabant. In de workshops laten experts van verschillende kennisorganisaties praktijkvoorbeelden zien van verschillende types..


Lees verder 29 april 2022   3 jaar oud
Afscheidsrede Michiel - primair

Het samenleven met biodiversiteit is overduidelijk één van de grote uitdagingen voor de komende eeuw. In zijn afscheidsrede als buitengewoon hoogleraar Ecologie en Bescherming van Insecten aan Wageningen Universiteit bouwt Michiel..


Lees verder 28 april 2022   3 jaar oud
Voor het eerst sinds de start van de Nationale Bijentelling staat de gehoornde metselbij (Osmia cornuta) in de top drie van meest getelde bijen (bron: Tjomme Fernhout).

Duizenden Nederlanders telden weer mee tijdens de Nationale Bijentelling afgelopen weekend. Het weer was zonnig, maar veel bijen (en tellers) hadden last van de sterke wind. De gehoornde metselbij lijkt zich definitief te vestigen..


Lees verder 25 april 2022   3 jaar oud

De gladde slang en de adder zijn twee van de drie in Nederland voorkomende slangensoorten. In opdracht van provincie Gelderland doet RAVON in 2022 onderzoek naar het voorkomen van deze soorten in Gelderland. Daarbij ligt de..


Lees verder 25 april 2022   3 jaar oud
Infobord bannerversie

Met de plaatsing van een meetboei en een weerstation op Wylerbergmeer is op 21 april het project Meerbericht officieel gestart. In dit project bundelen het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), kennisinstituut Deltares..


Lees verder 23 april 2022   3 jaar oud

Hoe zorgen we dat de Nederlandse dijken klimaatverandering aankunnen? Dat wordt onderzocht in het project 'Future Dikes' dat op 11 april jongstleden van start ging. Het project is gericht op duurzame grasbekleding voor de dijken..


Lees verder 21 april 2022   3 jaar oud
Gevlekte rog met Data Storage Tag, eenmalig exclusief gebruik WUR

Er komen zeventien soorten haaien en roggen in de Noordzee voor, ook langs de Nederlandse kusten. Beroeps- en sportvissers zien deze soorten weleens in de vangst, maar er is verder weinig bekend over deze unieke dieren. Daar..


Lees verder 20 april 2022   3 jaar oud
Zwarte stern

Nesten van zwarte sterns worden regelmatig door marters en vossen leeggegeten. Vogelbescherming heeft daarom in 2020 en in 2021 een proef uitgevoerd met het plaatsen van drijvende schermen om de nesten van zwarte sterns te..


Lees verder 19 april 2022   3 jaar oud
een erfscheiding als plaats voor kleine zoogdieren en insecten - eenmalig gebruik

Sinds 2016 zijn bijna 180.000 stuks bosplantsoen, fruitbomen en andere solitaire bomen aangeplant op Brabantse erven. Daarbij zijn er bovendien ruim 8.000 nestkasten, modderbadjes en steenuil-vriendelijke drinkbakken geplaatst...


Lees verder 18 april 2022   3 jaar oud

Archief