Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 125 van 218 - 2173 Resultaten

Coralita (Antigonon leptopus)

Coralita (Antigonon leptopus) is een invasieve plant, die zich snel over Sint Eustatius verspreidt. Een onlangs gepubliceerd rapport laat zien dat satellietbeelden heel bruikbaar zijn om de verspreiding van deze exoot op het..


Lees verder 25 oktober 2021   3 jaar oud
Half-earthday - primair

Het gaat niet goed met de biodiversiteit op aarde. Door het intensieve gebruik van onze planeet delven veel soorten het onderspit. De vooraanstaande ecoloog E.O Wilson, die gezien kan worden als de ‘uitvinder’ van het begrip..


Lees verder 21 oktober 2021   3 jaar oud
Otter

De provincie Utrecht legt twee drijvende otterpassages aan. Een in Wilnis en een in Waverveen. De passages zorgen ervoor dat de otters zich kunnen verplaatsen zonder de weg te hoeven oversteken...


Lees verder 21 oktober 2021   3 jaar oud
Gezoneerde stekelzwam

Bermen kunnen grote waarde hebben voor paddenstoelen. Ze vinden er gunstige groeiomstandigheden die in de bossen verdwenen zijn. In de provincie Overijssel zijn de belangrijkste paddenstoelenbermen voor het eerst in kaart..


Lees verder 20 oktober 2021   3 jaar oud
Kleibosrussula

In Zeist is al jaren een uniek paddenstoelenreservaat te vinden aan de Blikkenburgerlaan. Je vindt hier tweehonderd soorten paddenstoelen, zoals de narcisridderzwam, amandelvezelkop en langsteelfranjehoed. In sommige gevallen gaat..


Lees verder 19 oktober 2021   3 jaar oud

De komende jaren moet er 37.000 hectare nieuw bos bij komen, volgens de Bossenstrategie. Kunnen nieuwe ooibossen langs de grote rivieren hier een bijdrage aan leveren? Wegens de waterveiligheid mag dat niet overal. Onderzoekers..


Lees verder 19 oktober 2021   3 jaar oud
Hertshoornweegbree

Vanuit het kustgebied trekt dit elegante, onopvallende plantje gestaag dieper het land in. Op veel plekken is het een nieuwkomer die niemand in de weg staat. Grappig dat hertshoornweegbree al een plekje vond in het kruidenboek van..


Lees verder 17 oktober 2021   3 jaar oud

Terwijl de akkers in het omliggende agrarische landschap jaarlijks bewerkt worden, kunnen slaperdijken een oase van rust vormen voor bodemleven, insecten en vogels. In Groningen wordt daarom onderzocht wat natuurvriendelijk beheer..


Lees verder 13 oktober 2021   3 jaar oud
Loofboom

Dit najaar starten de Bosgroepen samen met Hogeschool Van Hall-Larenstein een onderzoek naar de ecologische effecten, klimaatbestendigheid en financiële haalbaarheid van boomsgewijs uitkapbeheer in Nederland. Met de resultaten..


Lees verder 12 oktober 2021   3 jaar oud
Feromoon aanbrengen hoog in de boom voor mate disruption experiment

Door tijdens de vliegperiode van eikenprocessievlinders sexlokstoffen, feromonen, in eikenbomen aan te brengen, wordt de paring verstoord. Uit een eerste veldproef met speciale toestemming bleek dat op plaatsen met verstoring het..


Lees verder 10 oktober 2021   3 jaar oud

Archief