Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 150 van 212 - 2111 Resultaten

Queen Triggerfish (Balistes vetula)

Wageningen Marine Research en de Sababank Management Unit (SMBU) hebben onlangs een evaluatie gepubliceerd van de effectiviteit van seizoensgebonden visverboden binnen Moonfish Bank op basis van de visvangstgegevens van de eerste..


Lees verder 21 oktober 2020   4 jaar oud

Het sikahert komt van oorsprong in Oost-Azië voor en is eind 19de eeuw als parkhert in West- en Midden-Europa geïntroduceerd. Later zijn sikaherten in diverse landen in Europa verwilderd en nu komen ze voor in onder andere..


Lees verder 21 oktober 2020   4 jaar oud
Moerasviooltje

De flora in een veenweidepolder als de Krimpenerwaard is anno nu niet bijzonder rijk aan soorten. De vele hectaren blauwgraslanden, veenmosrietlanden en dotterbloemhooilanden herbergden vroeger veel bijzondere flora. Slechts..


Lees verder 20 oktober 2020   4 jaar oud

In februari 2019 is voor het eerst een populatie Nauwe korfslakken overgezet binnen een Natura 2000-gebied. Deze ‘translocatie’, nodig voor de aanleg van de spoorverlenging Metro aan Zee, is gedaan om de populatie voor het..


Lees verder 18 oktober 2020   4 jaar oud
Natuurvriendelijke oever langs Omval-Kolhorn kanaal

Onderzoekers van BioMon hebben via DNA-analyses van watermonsters aangetoond dat de aanleg van natuurvriendelijke oevers lijkt bij te dragen aan een meer gevarieerde biodiversiteit. Uit genetische biomonitoring van..


Lees verder 17 oktober 2020   4 jaar oud
Visualisatie Clemens Cornielje

Edelherten, vlinders en hazelwormen. Door de komst van twee natuurbruggen zijn de Noord- en Zuid-Veluwe weer met elkaar verbonden en kunnen dieren zich ongehinderd over de Veluwe verplaatsen. Een mooie mijlpaal, want deze bruggen..


Lees verder 15 oktober 2020   4 jaar oud
Hazelworm

Het is een diertje dat veel mensen wel kennen, maar je komt hem niet zo snel tegen: de hazelworm. Omdat we in delen van Noord-Brabant nog onvoldoende weten waar hij precies leeft, zijn RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek..


Lees verder 14 oktober 2020   4 jaar oud
bloementuin

Bijna twee derde van de Nederlanders weet niet waarvoor het begrip biodiversiteit precies staat. Na uitleg vinden vier van de vijf Nederlanders het belangrijk om biodiversiteit in zijn of haar omgeving, in Nederland én wereldwijd..


Lees verder 13 oktober 2020   4 jaar oud
Bakenboom in het water Hemelrijkse Waard Noord-Brabant

“Het is écht bijzonder om te zien hoe snel de natuur hier reageert op de veranderingen.” Lianne Schröder, coördinator natuurbeheer bij Natuurmonumenten, verbaast zich bij elk bezoek weer over hoe snel de natuur in Hemelrijkse..


Lees verder 12 oktober 2020   4 jaar oud
kleine vuurvlinder in wegberm

We merken als Vlinderstichting dat er de laatste tijd steeds meer aandacht is voor natuurvriendelijk beheer van bermen en groenstroken. De sterke achteruitgang van biodiversiteit en de insecten in het bijzonder heeft veel mensen..


Lees verder 11 oktober 2020   4 jaar oud

Archief