Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 150 van 218 - 2172 Resultaten

Veldkrekel

Dat verhoogde stikstofneerslag negatieve effecten kan hebben op waardevolle vegetatie, is iedereen wel bekend. Maar de verstoring van de chemie in het ecosysteem werkt ook nog eens ver door in de voedselketen. Kortgezegd: de..


Lees verder 29 december 2020   4 jaar oud
Deze konikhengst heeft er geen zin meer in en stuurt de hond weg. Een volgende bezoeker treft een alerte hengst aan

Sinds 2015 is de wolf weer terug in Nederland. Veel zijn het er nog niet, maar hun aantal groeit wel gestaag. Wat betekent dat voor de grazers in onze natuurgebieden? Wolven zijn immers vleeseters die jagen op prooien, van konijn,..


Lees verder 23 december 2020   4 jaar oud

In de Nederlandse landbouw is de belangstelling voor kruidenrijk grasland enorm gegroeid. Het kruidenrijker maken van graslanden biedt kansen voor biodiversiteit. Onderzoekers Judith Westerink, Jan Hassink, Conny Bufe en Wim..


Lees verder 21 december 2020   4 jaar oud

Als het rewilding-symposium eerder deze maand één ding liet zien, dan was het wel het enorme enthousiasme voor deze vernieuwende vorm van natuurherstel: meer dan tweeduizend mensen uit meer dan vijftig landen deden online mee...


Lees verder 20 december 2020   4 jaar oud
Rode of Amerikaanse rivierkreeft

Exotische rivierkreeften zorgen voor steeds meer schade aan keringen, oevers en waternatuur. Daarmee bedreigen ze ook de inheemse flora en fauna binnen Nederland. Daarom gaat Delfland in samenwerking met het ministerie van LNV een..


Lees verder 20 december 2020   4 jaar oud
Wolf EENMALIG GEBRUIK

De provincie Drenthe heeft een subsidieregeling voor schadepreventie opengesteld om schade door wolven bij schapen te voorkomen. Dat is fantastisch nieuws, ware het niet dat deze regeling maar voor een klein deel van Drenthe..


Lees verder 20 december 2020   4 jaar oud
Adéliepinguïn

Een oceaangebied van 4500 vierkante kilometer rond Hope Bay bij het noordelijke Antarctische schiereiland wordt gesloten voor visserij. Dat is het mooie resultaat van een samenwerking tussen niet-gouvernementele organisaties..


Lees verder 19 december 2020   4 jaar oud
Glasaal

In het afgelopen voorjaar werden voor het eerst in de geschiedenis intrekkende glasalen (jonge palingen) langs de volledige Nederlandse kustlijn geteld. Rekening houdend met de coronamaatregelen trotseerden meer dan tweehonderd..


Lees verder 18 december 2020   4 jaar oud
bloemen - primair

Op 1 december 2020 is een belangrijke stap gezet in het verduurzamen van onze leefomgeving. Sinds die dag zijn er namelijk duidelijke en officiële richtlijnen om biodiversiteit in Nederlandse bermen en groenstroken te bevorderen...


Lees verder 15 december 2020   4 jaar oud
alleen gebruik OBN

De ontwikkeling van kruiden- en faunarijke graslanden blijft vaak steken in een fase met soortenarme vegetatie. Het tijdelijk toepassen van akkerbeheer kan voor een doorbraak zorgen richting een echte nectarweide, blijkt uit..


Lees verder 15 december 2020   4 jaar oud

Archief