Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 155 van 218 - 2171 Resultaten

“Een paar natte dagen zijn echt niet genoeg om de verdroging na drie droge zomers op te lossen. Er moet veel meer water bij,” zegt Irma de Potter van Natuurmonumenten. Ze publiceerde een foto van een vlonderpad over een..

Voor het eerst in Nederland is onderzocht hoeveel grondwater de natuur nodig heeft. Uit onderzoek van Brabants Landschap, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie, uitgevoerd door Deltares, blijkt dat de..

In het Natura 2000-gebied Willinks Weust bij Winterswijk wordt dit jaar een aantal percelen ontdaan van de bovenste bodemlaag. In de jaren zestig van de vorige eeuw werden deze kletsnatte, laaggelegen gronden opgehoogd met grond..

Het Kennisnetwerk Ontwikkeling en Beheer Natuurkwaliteit (OBN) is de nieuwste partner van Nature Today. Regelmatig zullen op deze site berichten verschijnen over OBN-onderzoek en andere activiteiten voor een optimaal beheer van de..

In december 2018 is Rijkswaterstaat gestart met de implementatie van het zogenaamde ‘Kierbesluit’ en stroomt er weer geregeld zout water het Haringvliet in. In het ‘Kierbesluit’ is vastgelegd dat de Haringvlietsluizen weer op een..

De opdracht was helder; ontwikkel een visie over hoe je het platteland integraal kunt inrichten en duurzaam kunt veranderen. Daarbij moeten alle aspecten een plek hebben en elkaar kunnen versterken. Landschap, biodiversiteit,..
Natuurherstel in de grote rivieren begint na ongeveer vijftien jaar zijn effectiviteit te verliezen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in samenwerking met Rijkswaterstaat naar de soortenrijkdom en..

Op de streekboerderij in Slabroek, Uden, worden de principes van agroforestry in de praktijk toegepast. Boer-in-Natuur ontwikkelt er een gevarieerd voedsellandschap van 22 hectare groot. Het bedrijf produceert noten, bessen,..

In het Geul- en Gulpdal in Zuid-Limburg werkt ARK aan natuurlijke maatregelen om water langer vast te houden op hellingen. Samen met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten verwijderen we oude drainagesystemen zodat de graslanden weer..

Flesjes, dopjes, touwen, etensverpakkingen: rivieren dragen allerlei soorten afval met zich mee. In een omvangrijk onderzoek van Wageningen University & Research en Stichting De Noordzee verzamelden en analyseerden vrijwilligers..