Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 161 van 218 - 2171 Resultaten

Mycoflora en steenmeel

Het belang van mycoflora (schimmels) in de natuur is enorm. Ze vervullen allerlei rollen in onze ecosystemen en zijn cruciaal voor de weerbaarheid van hogere organismen. Door verzurende stikstofdepositie zien we echter een..


Lees verder 18 augustus 2020   4 jaar oud
Steeliep  Geelders 2019 Bert Vervoort eenmalig gebruik

Ger van den Oetelaar was twaalf jaar wethouder. Nu is hij natuurontwikkelaar bij ARK Natuurontwikkeling, dat robuuste natuurgebieden realiseert waar de natuur zoveel mogelijk haar gang mag gaan. Ger wil het oorspronkelijke leembos..


Lees verder 17 augustus 2020   4 jaar oud

Kustecosystemen verdwijnen wereldwijd in hoog tempo en het herstellen ervan is zeer kostbaar en vaak niet succesvol. Maar een internationaal team van onderzoekers heeft een manier gevonden om kwelders en zeegrasvelden..


Lees verder 16 augustus 2020   4 jaar oud
Bloemrijke dijk in de Ooijpolder

Hoe gaan we biodiversiteit beschermen? De visie van Chris van Leeuwen, de biodiversiteitspionier van de vorige eeuw en de grondlegger van het hedendaagse natuurbeheer geeft concrete handvatten. Op 10 september organiseert..


Lees verder 15 augustus 2020   4 jaar oud

In 2018 is in het deelgebied Castricum-Heemskerk van het Noordhollands Duinreservaat gestart met integrale begrazing. Het doel hiervan is om op zo natuurlijk mogelijke wijze de natuurdoelstellingen voor het gebied te realiseren...


Lees verder 14 augustus 2020   4 jaar oud
Toekomstbeeld van Marickenland

Het nieuwe natuurgebied Marickenland in de provincie Utrecht wordt een heerlijke leefomgeving voor de grote karekiet, de woelmuis, orchideeën en zelfs de otter. Dit unieke gebied in het zuidoosten van de polder Groot-Mijdrecht..


Lees verder 11 augustus 2020   4 jaar oud

Waterplanten en algen: we komen ze in overvloed tegen in ons waterrijke Nederland. Die overvloed zorgt nog wel eens voor problemen. In woekerende waterplanten kunnen boten vastlopen, en blauwalgen zorgen geregeld dat we niet..


Lees verder 10 augustus 2020   4 jaar oud
watermonster  nemen

Deze zomerweken reist onderzoeker Sven Teurlincx van het NIOO het hele land door voor ‘watermonsters’. Die neemt hij mee naar het lab. Hoe staan onze grachten, sloten en plassen ervoor? En wie zijn die paar duizend andere mensen..


Lees verder 9 augustus 2020   4 jaar oud

Een belangrijk stuk zoetwatergetijdenhabitat van de bedreigde Getijdeslak en de Rivierrombout in de monding van het Wantij (ZH) ging onlangs verloren door oeverwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd zonder ontheffing,..


Lees verder 9 augustus 2020   4 jaar oud
Bosbranden Cantão State Park, Brazilië

Nu de totale omvang van de schade, die de verwoestende bosbranden eerder dit jaar aanrichtten in Australië, langzaam duidelijk wordt, kampt een ander deel van de wereld alweer met nieuwe branden. In de Braziliaanse Pantanal..


Lees verder 7 augustus 2020   4 jaar oud

Archief