Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 187 van 218 - 2171 Resultaten

Zuidwestkust van Bonaire

Uit een alarmerend rapport, recentelijk uitgegeven door het Koninkrijk der Nederlanden, blijkt dat in de Nederlandse Cariben slechts vier van de twintig ‘Aichi biodiversiteitsdoelen’ van het internationale Biodiversiteitsverdrag..


Lees verder 23 oktober 2019   5 jaar oud
Jan Kempers, bezig met wilgen knotten (Nuenen)

Aan de vooravond van het knotseizoen voor wilgen maakt Jan Kempers uit Nuenen tevreden de balans op. Er zijn in de directe omgeving meer knotwilgen bij gekomen, niet in het minst door de inzet van de Knotploeg IVN Nuenen...


Lees verder 21 oktober 2019   5 jaar oud
grote vuurvlinder - primair

Een flinke schep veengrond wordt verwijderd uit de oever van een sloot in De Wieden. Zo is vrijdag 11 oktober de officiële start gemaakt met een nieuw traject waarbij onder regie van de provincie Overijssel slootoevers van zowel..


Lees verder 21 oktober 2019   5 jaar oud
Wildbescherming jonge bomen - bijgesneden

Een belangrijke factor voor het al dan niet slagen van bosverjonging is wildschade; oftewel de mate waarin herten, reeën, varkens, hazen, konijnen en ander wild de verjonging in het bos beschadigen. Welke manieren en middelen zijn..


Lees verder 19 oktober 2019   5 jaar oud
Beelmerk van video serie. Niet voor algemeen gebruik.

Het Wereld Natuur Fonds presenteert 'Bodemprijs': een video-serie over natuurvriendelijke landbouw. Met persoonlijke verhalen van boeren en onderzoekers. Het gaat over de kansen die zij zien voor boer én natuur om optimaal samen..


Lees verder 19 oktober 2019   5 jaar oud
Leadfoto

De achteruitgang van de Europese hamster of korenwolf is al jarenlang gaande en doet zich niet alleen in Nederland voor, maar in vrijwel alle leefgebieden in West- en inmiddels ook Midden-Europa. Vaststaat dat verandering in de..


Lees verder 18 oktober 2019   5 jaar oud
beekrombout - primair

De Beekrombout was lange tijd een erg zeldzame soort in Nederland, maar heeft zich recent sterk uitgebreid. Ook in het beheergebied van Waterschap Aa en Maas duikt hij op steeds meer plekken op. Het blijkt mogelijk om het..


Lees verder 17 oktober 2019   5 jaar oud
Bloemrijk Tiengemeten

Vroeger kwam de zandhommel verspreid over een groot deel van ons land voor, vooral in het agrarisch gebied. Tegenwoordig resteren er nog maar twee populaties: rond het Haringvliet, met name op het eiland Tiengemeten, en in de..


Lees verder 14 oktober 2019   5 jaar oud

In de duinen van natuurgebied Oranjezon in Zeeland, beheerd door Het Zeeuwse Landschap, is spectaculaire vestiging van herfstbitterling gevonden. Deze zeldzame plant gedijt in pootafdrukken en slipsporen van de wilde konikpaarden..


Lees verder 13 oktober 2019   5 jaar oud
Bukharahert met gewei

Na meer dan honderd jaar lopen er weer vijf Afghaanse edelherten in het Ili-Balkhash natuurreservaat in Kazachstan. Het is de bedoeling dat er de komende jaren honderden Afghaanse edelherten uitgezet worden. Het is een belangrijke..


Lees verder 11 oktober 2019   5 jaar oud

Archief