Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 192 van 211 - 2107 Resultaten

Sfeerbeeld Polder Ravenswoud

Als eigenaar van 330 hectare landbouwgrond in polder Ravenswoud wil Natuurmonumenten voor de patrijs en veldleeuwerik nieuwe kansen creëren. De uitgangspunten voor het geschikt maken van dit gebied voor deze twee karakteristieke..


Lees verder 24 maart 2019   6 jaar oud
Biologisch melkveebedrijf bij Halle, Achterhoek

"De biodiversiteit staat onder druk en de Provincie Gelderland wil die verbeteren. Het plan van Gelderse landbouw-, natuur- en milieuorganisaties om samen te zorgen voor kringlooplandbouw met aandacht voor natuur en landschap kan..


Lees verder 23 maart 2019   6 jaar oud
Grote karekiet

Er komt een nieuw beheerplan in het Reeuwijkse Plassengebied om de rietvegetaties te herstellen en daarmee ook de grote karekiet terug te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat het plaatsen van gaas tegen vraat het meest effectief..


Lees verder 21 maart 2019   6 jaar oud
bruine vuurvlinder - primair

Onlangs is een onderzoek gepubliceerd naar de kolonisatie van voormalige landbouwgronden door planten en vlinders, waar de zwaar bemeste toplaag is weggehaald om ruimte te bieden voor natuurontwikkeling. Het blijkt dat maar een..


Lees verder 21 maart 2019   6 jaar oud
Omgeving Valkenswaard, riviertje De Tongelreep.

Bestuurders van de provincie Noord-Brabant, Waterschap De Dommel en de gemeenten Eindhoven en Valkenswaard tekenden eind februari de intentieverklaring om het beeklandschap Warmbeek/Tongelreep toekomstbestendig te maken. Het gaat..


Lees verder 18 maart 2019   6 jaar oud
Meerjarige gras-kruidenrand langs een akker in de Hoeksche Waard, met o.a. gele kamille, margriet, citroengele honingklaver en rolklaver

Akkerranden, gewasvrije stroken aan de rand van akkerpercelen, kunnen vele functies vervullen. In een tweejarig project (2017-2018) zijn de effecten van akkerranden op verschillende functies onderzocht. Zo kunnen akkerranden..


Lees verder 15 maart 2019   6 jaar oud
Kievit in grasland

De provincie Zuid-Holland gaat samen met agrariërs, natuurorganisaties en vrijwilligers zorgen voor extra leefruimte voor akker- en weidevogels zoals de grutto en de kievit. De laatste jaren daalden de aantallen weide- en..


Lees verder 14 maart 2019   6 jaar oud

Sint Maarten is het eerste Nederlands Caribische eiland waar de nieuwe koraalziekte ‘Stony Coral Tissue Loss Disease’ is ontdekt. Tussen de 50 en 90 procent van Sint Maartens steenkoralen is ofwel geïnfecteerd of reeds..


Lees verder 14 maart 2019   6 jaar oud
zeekoet

Zeegebied de Bruine Bank is van levensbelang voor zeevogels als alk en zeekoet. In juni 2018 diende Vogelbescherming Nederland een officieel verzoek in bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om de Bruine Bank aan..


Lees verder 13 maart 2019   6 jaar oud
Vrijwilligers aan het werk tijdens NLdoet

In Noord-Brabant leveren vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan het beheer, het behoud en de beleving van natuur en landschap. Door hun actieve betrokkenheid dragen vrijwilligers bij aan de realisatie van natuurbeleidsdoelen..


Lees verder 11 maart 2019   6 jaar oud

Archief