Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 210 van 218 - 2173 Resultaten

Kootwijkerzand

Hoe houden we de stuifzanden op de Veluwe, met hun karakteristieke flora en fauna, ook op lange termijn in stand? Die vraag hield wetenschappers en beheerders bezig op de Kennisdag Stuifzanden, die de provincie Gelderland op 20..


Lees verder 27 juli 2018   6 jaar oud

Rijkswaterstaat, ARK Natuurontwikkeling, Wereld Natuur Fonds en gemeente Nijmegen hebben vandaag acht dode eikenbomen in de nevengeul bij Nijmegen geplaatst. Dood hout hoort van nature thuis in de Nederlandse rivieren. Op en rond..


Lees verder 24 juli 2018   6 jaar oud
Het bloemrijke havengebied is rijk aan bijen.

Het havengebied van Rotterdam herbergt een scala aan bijzondere wilde bijensoorten. Onderzoek van EIS Kenniscentrum Insecten toonde opvallend grote aantallen van algemene soorten aan, evenals diverse bijzonderheden, zoals de..


Lees verder 23 juli 2018   6 jaar oud
Vanellus vanellus. Kievit

Twee jaar lang zijn veel toegepaste maatregelen die de kievit moeten helpen onderzocht. Hard nodig, want sinds de jaren '80 zijn de aantallen gekelderd met bijna 60 procent. Daarom werd in 2016 door Vogelbescherming en Sovon het..


Lees verder 23 juli 2018   6 jaar oud
Konikpaarden eten reuzenberenklauw op de Slikken van Heen VOOR EENMALIG GEBRUIK

Natuurlijke begrazing met grote grazers kan meehelpen met het bestrijden van exoten. Wisenten, wildlevende runderen en paarden, maar ook zwijnen bijvoorbeeld, blijken een belangrijke rol te kunnen spelen bij het in toom houden van..


Lees verder 22 juli 2018   6 jaar oud
Kootwijkerzand - primair

De warmte heeft ervoor gezorgd dat 2018 tot nu toe een goed vlinderjaar is, maar de aanhoudende droogte kan grote negatieve gevolgen hebben voor vlinders, met name die van de heide. Een noodoperatie is nodig om de zeldzame kleine..


Lees verder 22 juli 2018   6 jaar oud
Een van de geïnventariseerde bermen

Ecologisch bermbeheer staat volop in de belangstelling. Zo heeft ook de gemeente Aa en Hunze besloten een start te maken met ecologisch bermbeheer. Het doel: verbeteren van het leefgebied voor streekeigen planten en dieren...


Lees verder 20 juli 2018   6 jaar oud
natte heide - primair

Herstel van de kwaliteit van natte heide is zowel op nationaal als Europees niveau een belangrijke opgave. Vanwege de ingrijpende invloed van plaggen op bodem, vegetatie en fauna zijn in een onderzoek chopperen en drukbegrazing..


Lees verder 16 juli 2018   7 jaar oud
grote vuurvlinder - primair

De grote vuurvlinder, een zeldzame dagvlinder van laagveenmoerassen, blijkt robuuster dan gedacht. Na een beheerfout vorig jaar december was de angst dat de bedreigde soort uit het Brandemeer, een natuurreservaat van..


Lees verder 14 juli 2018   7 jaar oud
Werkster zandhommel Bombus veteranus

Sinds begin 2018 zijn vier projecten van start gegaan om het leefgebied van beschermde soorten in Zuid-Holland te versterken. Deze projecten focussen op veertig aansprekende en zeldzame ‘icoonsoorten’. Zo werken boeren en..


Lees verder 11 juli 2018   7 jaar oud

Archief