Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 41 van 218 - 2173 Resultaten

Compilatie voor EuropeForNature

Help het tij te keren en Europa voor natuur en duurzaamheid te laten kiezen, en om zoveel mogelijk experts in Europa heel veel mensen te bereiken met hun kennis over veranderingen in het milieu, de gevolgen en mogelijke..


Lees verder 15 mei 2024   1 jaar oud

‘Stofwolken’ op de bodem van de diepzee, die zullen ontstaan bij diepzeemijnbouw, dalen voor het grootste deel al snel weer neer. Dat suggereert promotieonderzoek van NIOZ marien geoloog Sabine Haalboom, op de bodem van de Stille..


Lees verder 15 mei 2024   1 jaar oud
startschep

Landgoed De Utrecht is een prachtig gebied in de Brabantse Kempen. Op de ruim 2.500 hectare liggen bos- en natuurterreinen, akker- en graslanden, een golfbaan, natuurbegraafplaats, woonhuizen, boerderijen en horeca. Rentmeester..


Lees verder 14 mei 2024   1 jaar oud
Overblijfselen van het walviskadaver in februari 2024

Rijkswaterstaat en Wageningen Marine Research (WMR) hebben de pilot met het walviskadaver op Rottumerplaat onlangs afgerond. Onderzoekers van WMR volgden twee jaar lang het afbraakproces en de invloed ervan op bodem en..


Lees verder 12 mei 2024   1 jaar oud
Sabal antillensis Curacao Seru Bientu.

Recente genetische studies naar de inheemse palmsoorten in het Nederlands Caribisch gebied, met name naar Sabal antillensis op Curaçao en Sabal lougheediana op Bonaire, hebben cruciale inzichten opgeleverd die bevestigen dat deze..


Lees verder 11 mei 2024   1 jaar oud
Aziatische hoornaar voor bijenkast

De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot die in 2017 ons land bereikte. De soort komt inmiddels wijdverspreid voor met name in de zuidelijke provincies en zal niet meer uitgeroeid kunnen worden. Gelukkig blijken de negatieve..


Lees verder 10 mei 2024   1 jaar oud
Madelief

Zeker 80 procent van ons land is géén natuurgebied. Ook in bijvoorbeeld steden, havengebieden en akkerbouwgebieden dient biodiversiteit een plek te krijgen. Over deze uitdaging en de bijdrage die burgers hieraan kunnen leveren,..


Lees verder 9 mei 2024   1 jaar oud
Overgangen zoals droog en nat of zon en schaduw creëren op een hele kleine schaal unieke omstandigheden. Deze zogeheten gradiënten hebben hun eigen klimaat en vergroten daardoor de biodiversiteit in een gebied.

Het wilde zwijn blijkt een belangrijke rol te spelen voor vlinders. Veel vlinders hebben planten nodig die op arme of open grond groeien, de zogeheten pioniersplanten. Door te wroeten maken wilde zwijnen de perfecte omstandigheden..


Lees verder 5 mei 2024   1 jaar oud
Fiona Boonk en Joke Kleijweg bij de nieuwe vleermuistoren

Om van de voormalige legerplaats Kamp van Zeist een natuurgebied te maken, moeten 14 gebouwen gesloopt worden. De provincie Utrecht heeft nieuwe onderkomens gemaakt voor de vleermuizen die rondom de gebouwen leven...


Lees verder 3 mei 2024   1 jaar oud
Operatie Kruipertje bij Cocker spaniel (eenmalig gebruik)

Op voedselrijke en niet goed beheerde bermen en graslanden kunnen Kruipertje en IJle dravik nadrukkelijk aanwezig zijn. De aartjes van deze grassen kunnen makkelijk in de neus, keel, oren, ogen en tussen tenen van honden..


Lees verder 2 mei 2024   1 jaar oud

Archief