Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 51 van 211 - 2106 Resultaten
Hoe zet je de natuur weer aan? Kan dat nog wel in het volle Nederland? Hoe doe je dat als belangrijke soorten voorgoed uitgestorven zijn? Ook in Nederland is ruimte voor wilde, autonome natuur die zélf, via natuurlijke processen,..

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) heeft samen met lokale natuurbeheerorganisaties op de zes Nederlands-Caribische eilanden onlangs 'Guidelines for the Design and Conduct of Research and Monitoring Projects within the Dutch..

Het Black Rhino Range Expansion Project van WWF en partners in Zuid-Afrika voltooide onlangs met succes de translocatie van twintig zwarte neushoorns naar een nieuw leefgebied. Daaronder bevond zich de 250e neushoorn die binnen..

De afgelopen jaren is op meerdere plekken in Europa aangetoond dat een aantal soorten hagedissen immuun blijkt te zijn voor de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Is dat ook het geval bij de zandhagedissen in de..

Door klimaatdoelstellingen en de biodiversiteitscrisis staan bossen volop in de aandacht. Daarbij gaat het vaak om het aantal hectares bos. Maar bossen hebben ook een eigen flora en fauna met kenmerkende soorten. Kruiden, mossen..
Op 10 november 2023 liet de Arubaanse Minister van Natuur officieel weten dat het eiland sinds die dag vier nieuwe zogeheten Ramsar-gebieden binnen haar grenzen heeft. Bovendien wordt het enige al bestaande Ramsar-gebied, Spaans..

In het Zuiderbos, een heideterrein bij Vledder en Doldersum in Drenthe, werkt Bosgroep Noord-Oost Nederland samen met eigenaar Maatschappij van Weldadigheid en Landschapsbeheer Drenthe aan het verbeteren van de natuurkwaliteit en..
Soms lijkt het wel alsof soorten niets anders zijn dan dure verplichtingen die we moeten beschermen omdat we dat nu eenmaal in Europa hebben afgesproken. Deze merkwaardige interpretatie van de habitatrichtlijn kom je eigenlijk..
Analyse van bijna 15.000 Europese planten en dieren laat zien dat bijna één op de vijf daarvan met uitsterven bedreigd is. Voor planten (27%) en insecten (27%) is het percentage duidelijk hoger dan voor gewervelde dieren (18%)...

Onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) wijst uit dat er op Bonaire potentie is om Nature-based Solutions (natuurlijke oplossingen) te gebruiken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Naar verwachting gaat er vaker..