Natuurberichten

Pagina 1029 van 1683 - 16830 Resultaten

Groenling

De groenling staat dit jaar extra in de belangstelling bij het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC), het centrum dat ziekten onder in het wild levende dieren in Nederland onderzoekt. Het DWHC roept, samen met andere..


Lees verder 26 januari 2016   9 jaar oud
Koolmees

De koolmees kennen we allemaal. Maar nu hebben onderzoekers ook zijn complete genetische code ontrafeld. Daarmee willen ze achterhalen hoe dieren zich aan kunnen passen aan een veranderende planeet. Epigenetica, wat je op je genen..


Lees verder 26 januari 2016   9 jaar oud
Branta bernicla. Rotgans

Rotganzen vetten het liefst op door zoete kwelderplanten te eten. Zoute planten worden gemeden. Het eiwitgehalte van de planten laat de vogels ogenschijnlijk koud. Dat concludeert promovenda Wimke Fokkema op basis van metingen aan..


Lees verder 26 januari 2016   9 jaar oud
eitjes sleedoornpage primair

Nu de temperatuur weer even ‘normaal’ laag is, worden er nauwelijks vlinders gemeld. Toch is er een aantal soorten waarvoor men nu wel op pad kan om ze te inventariseren. Er is een aantal vlinders dat als eitje de winter..


Lees verder 25 januari 2016   9 jaar oud
Collage platgeslagen en opgestuurde muggen

Onderzoekers van Wageningen University roepen mensen in Nederland op om tot en met 15 februari via Muggenradar.nl de mate van muggenoverlast te melden en doodgeslagen muggen op te sturen voor analyse. De onderzoekers starten..


Lees verder 24 januari 2016   9 jaar oud
Rode wouw

Een completere natuur met ruimte voor dode grote dieren is waar Dood doet Leven naar streeft. De afgelopen jaren zijn er voorbeeldprojecten gestart en is onderzoek gedaan. De opgedane kennis en praktische handreikingen voor..


Lees verder 24 januari 2016   9 jaar oud
Wolf Bialowieza 2006 VOOR EENMALIG GEBRUIK

De wolf die in het voorjaar van 2015 door Drenthe en Groningen wandelde en op 15 april werd aangereden in Duitsland komt terug naar Nederland...


Lees verder 23 januari 2016   9 jaar oud
Rode wouw één van de broedvogels in de Achterhoek, voorjaar 2015. Deze vogel was herkenbaar aan de omhoogslaande vleugeldekveren. En werd foeragerend gezien tot op ruim 17 km van de nestplek! Foto: Michiel Schaap.

De rode wouw is een zeldzame broedvogel in ons land, ondanks de nabijheid van een grote Duitse broedpopulatie. Ronduit sensationeel zijn daarom de minimaal 8 broedparen in het afgelopen jaar. ..


Lees verder 22 januari 2016   9 jaar oud
Appel en Diptera

De hoeveelheid aanwezige bestuivers blijkt de belangrijkste voorspeller te zijn voor de hoogte van de oogst. Bovendien blijkt dat een toename in aantal en soorten bestuivers meer oogstwinst oplevert op kleine landbouwbedrijven dan..


Lees verder 21 januari 2016   9 jaar oud
boomblauwtje primair

Als mensen een vlindergids openslaan bij de blauwtjes en pagina na pagina doorbladeren worden ze soms moedeloos. “Daar kom ik nooit uit! Al die blauwe blauwtjes.” Toch valt het reuze mee als je weet waarop je moet letten. Vaak..


Lees verder 21 januari 2016   9 jaar oud

Archief