Natuurberichten
Pagina 1047 van 1683 - 16825 Resultaten
Vorige week werd er in een natuurbericht al aandacht besteed aan de grote waarde die klimop nu heeft voor dagvlinders. Een soort als atalanta is er soms met tientallen bijeen op te zien. Maar ook ’s avonds zitten er vlinders op...

Er is een keur aan goede voornemens en initiatieven, zowel bij het beleid als bij de sector, om te komen tot een verduurzaming van de landbouw. Biodiversiteit komt daarbij echter nog nauwelijks ter sprake. Een helder beleid dat..

Wanneer de herfst invalt, verschijnen de paddenstoelen. Prachtig om te zien en leuk om tijdens een herfstwandeling in het bos naar op zoek te gaan. Maar paddenstoelen zijn niet alleen in het bos te vinden, ook in de duinen, de..

Het is half oktober, midden in de najaarstrek van vogels. Meestal noteren vogeltrektellers in Nederland en België tienduizenden vogels op de telposten deze dagen. Vinken, graspiepers en lijsters domineren de trek overdag. Het weer..
Cicaden staan bij veel entomologen als lastig herkenbare beesten bekend. Mogelijk doordat veel Nederlandse soorten klein zijn en pas na zorgvuldig onderzoek aan de genitaliën te determineren zijn. Door gerichte aandacht zijn er in..
Tijdens het fotograferen van een paddenstoel werd de aandacht van de fotograaf getrokken door iets eigenaardigs. Het leek wel wat op worteltjes van een boom of struik die uit de grond omhoog groeiden in plaats van naar beneden...

Vorig jaar werd vanaf augustus gemeld dat in Twente eekhoorns dood uit bomen vielen. De onderzoekers van het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) hebben, in samenwerking met de Zoogdiervereniging en het Rijksinstituut voor..

De vraag waarom er in de natuur zoveel dezelfde soorten naast elkaar bestaan, is één van de nog altijd openstaande vraagstukken in de biologie. Hebben ze echt allemaal een andere rol? Een grote hoeveelheid data over kevers levert..
Veel mensen moet het welhaast zijn opgevallen: die pietepeuterige, groene vogeltjes die al fladderend door de tuin schuimen. Goudhaantjes! Het najaar van 2015 kan nu al de boeken in als een topjaar voor doortrekkende goudhaantjes...

Met het aanbreken van de herfst barsten de ruigtes in extensief begraasde natuurgebieden uit hun voegen. De weelderige bloemen raken uitgebloeid en maken plaats voor zaden. En dat is goed nieuws voor alle muizen en zaadetende..