Natuurberichten
Pagina 1092 van 1700 - 16993 Resultaten

De Jaarrond Tuintelling van Sovon, Vogelbescherming Nederland en vijf andere natuurorganisaties kreeg gisteren de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2015. Het kersverse telproject werd om z'n 'laagdrempeligheid en brede..
Het is een pracht om te zien: de bloeiende wilde hyacinten in De Dennen op Texel. Het kan je niet ontgaan als je deze dagen op het eiland bent en het bos bezoekt; een blauwe zweem die de bodem bedekt. Hoewel het geen inheemse..

Een Bruine Kiekendief die in 2014 in Nederland broedde, bleek afgelopen winter in Ghana te hebben overwinterd. Dat is veel verder weg dan tot nu toe bekend was van Bruine Kiekendieven. In april 2015 keerde deze kiekendief na vele..
Naast het boomblauwtje, dat al vanaf begin april te zien was, is nu ook het icarusblauwtje verschenen. Zitten boomblauwtjes veel in tuinen, icarusblauwtjes zijn veel meer vlinders van bloemrijke graslanden en bermen...

Met iets meer dan de helft van de vogels in Europa gaat het goed. De rest wordt bedreigd of gaat achteruit. Voor andere soorten die door de Habitatrichtlijn beschermd worden, ziet het er minder gunstig uit. Slechts met een kwart..
De das heeft net als diverse andere zoogdieren een interessante en complexe manier ontwikkeld om zich voort te planten. En dan gaat het niet over de paring op zich, maar over de uitgestelde innesteling van de bevruchte eicellen...

Deze week werden er een aantal Witte mestinktzwammen op oude mest gevonden. Witte mestinktzwammen zijn vrij algemeen en kunnen bijna het hele jaar, van maart tot december, worden gevonden. Aan mest geen gebrek in ons overbemeste..
Egels, ratten en reigers lusten graag een grote modderkruiper, dit blijkt uit zenderonderzoek van RAVON. De grote modderkruiper staat daarnaast hoog op het menu van de purperreiger in het Natura 2000 gebied de Zouweboezem. Het..

Het is een van de mooist gekleurde vogels die Europa rijk is: de bijeneter. Steeds vaker zien we dit vliegende juweel verschijnen in Nederland en de laatste jaren broedt de bijeneter ook in Nederland. Ook dit jaar zijn ze alweer..
Ogen en oren open, hij is terug: onze eigen Europese trekduif, de zomertortel. Geen andere duif legt zo’n afstand af tussen zomer- en winterverblijf. En geen andere duif is op zoveel fronten de klos. De wereld van de zomertortel..