Natuurberichten
Pagina 1146 van 1681 - 16801 Resultaten

Een studie, uitgevoerd door 29 onafhankelijke wetenschappers van over de hele wereld, bevestigt dat de systemische pesticidengroep van de neonicotinoïden veel meer schade berokkent dan eerder werd gedacht. Wat nu?..

In de zomermaanden is het gezellig druk op het terras van Ecomare… En niet alleen met mensen. In het duin naast het terras en in de bloembakken langs de rand nestelen al jaren stormmeeuwen. Dat is heel bijzonder, want..
Op de Sint-Pietersberg werd op 18 juni een braamparelmoervlinder gezien. Nog niet zo heel lang geleden was dit een echte vakantiesoort uit zuidelijk Europa, maar hij is aan een indrukwekkende opmars bezig. Dit is het derde jaar op..

Tijgertaaiplaten kunnen van eind maart tot begin december worden gevonden met twee duidelijke pieken. De eerste in het voorjaar met een piek rond half mei en de tweede in de herfst met een piek eind september. De Tijgertaaiplaat..
Tijdens de 1000-soortendag werd niet alleen de duizendste soort voor het Lauwersmeer waargenomen maar er werden tevens twee vliegen aangetroffen die nooit eerder in Nederland waren gevonden. Het gaat om de prachtvlieg..

De boswachters van Natuurmonumenten deden een bijzondere waarneming op landgoed Boerskotten in Overijssel: de kleine ijsvogelvlinder. Twente is een van de weinige plekken in Nederland waar deze zeldzame vlinder nog voorkomt...

Sinds gisteren is er een landelijk burgermeldpunt Wildlife Crime. Het meldpunt is gisterochtend geopend in het VARA Radio 1-programma Vroege Vogels. Met enige regelmaat worden dieren moedwillig gedood of gevangen. Zo zijn..
Vroeger dan gewoonlijk, evenals veel andere vlinders, is de zeldzame iepenpage al regelmatig gezien. De soort, waarvan de enige bekende vliegplaats in Heerlen was, blijkt op meer plekken voor te komen. Zo zijn er populaties bij..

De impact van pathogene schimmels op planten vormt het onderwerp van tal van studies, die van insectenvraat op planten evenzeer. Maar hoe zit het met de interactie tussen die twee groepen? Met andere woorden: hebben schimmels op..

Sinds 2009 broedt de blauwe kiekendief jaarlijks in de tarwevelden van Oost-Groningen. Hij lijkt te profiteren van de foerageermaatregelen die zijn aangelegd voor de grauwe kiekendief. Het steeds vaker opduiken van de blauwe..