Natuurberichten
Pagina 1220 van 1679 - 16788 Resultaten

In september zorgt de natuur in de kwelder voor een spetterend afscheid van de zomer. Het sappige groen van zeekraal en schorrenkruid verandert langzaam in rood, geel en paars. Zo kan het vlakke kweldergebied wat herfstkleuren..

De voorbije weken merkten heel wat mensen een bizar beestje op in hun tuin. Volgens sommigen bewoog het als een slang, anderen schrokken van de opvallende ‘angel’. Niets om bang van te zijn: het is de rups van het Groot avondrood,..

De bronst loopt ten einde. Nee, niet de bronst van de edelherten, die moet nog beginnen. Maar de bronstperiode van de Schotse Hooglanders, Galloways en Rode Geuzen is dan allang afgelopen. Doordat kuddes wild levende runderen..

In het kader van de ambrosiacampagne van de NVWA lanceert Wageningen UR een gratis App ‘Ambrosia Alert’ die mensen helpt bij het herkennen, melden en verwijderen van de hooikoortsplant ambrosia. Het herkennen van ambrosia blijkt..

In 2008 werd de Filippijnse tapijtschelp voor het eerst levend in de Nederlandse kustwateren aangetroffen. In een korte periode heeft deze eetbare soort zich in de Oosterschelde zeer sterk uitgebreid. Er wordt nu zelfs al..

Nog nooit was vogels herkennen in het waddengebied zo gemakkelijk. Met de app ‘Wadvogels’ lanceert Vogelbescherming Nederland op 1 september een prachtige digitale vogelgids en een unieke vogelherkenningsapp ineen. Inclusief 180..

De Nieuwe Hollandse Waterlinie was een verdedigingslinie met water als belangrijkste verdedigingsmiddel. Als de vijand eraan kwam, kon het open gebied tussen Muiden in het noorden en de Biesbosch in het zuiden onder water worden..

Voor het project ‘Herstelplan voor de Hazelmuis in het Drielandenpark’ heeft de Zoogdiervereniging in opdracht van Dienst Landelijk Gebied (DLG) een korte voorlichtingsfilm over Hazelmuizen gemaakt. De film is nu te zien via het..

Massale trek van wespendieven is een zeldzaam fenomeen in Nederland. Als het zich al voordoet, zijn de kansen erop rond half mei nog het grootst. Maar ook in het najaar passeert zo heel nu en dan een ware trekgolf. Dat was dit..

Op Bonaire huist één van de twee overlevende inheemse populaties van de Geelvleugelamazone (Amazona barbadensis), een papegaai die op het eiland zelf bekend staat als ‘Lora’. Terwijl de geelvleugelamazone wereldwijd in aantal..