Natuurberichten
Pagina 1223 van 1701 - 17003 Resultaten

Op de Sint Pietersberg zijn voor het eerst sinds 50 jaar weer gladde slangen gevonden. Elders in Nederland komt deze soort voor in heide- en hoogveengebieden, maar in Maastricht leeft de gladde slang op rotsachtige hellingen..

Spaanse mus, Vlaamse gaai, Jan-van-Gent: alle vogels met een geografische verwijzing in de naam. Vaak is het echter niet (meer) duidelijk waar die referentie op slaat. Eerder probeerden we al te beantwoorden hoe Vlaams de Vlaamse..

Sommige mycologen mopperen misschien dat het niet zo'n bijzonder paddenstoelenjaar is. Maar het is in ieder geval een lang paddenstoelenseizoen geweest. En dat leverde deze herfst weer leuke vondsten op...

Onderzoekers van Carnegie Institution op Stanford University en Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, hebben ontdekt hoe cellen in stengels van kiemplantjes blauw licht gebruiken om naar het licht te groeien. Ze..

Texel doet zijn naam ‘vogeleiland’ op het moment extra eer aan. Niet alleen in de natuurgebieden, maar ook op het boerenland wemelt het van de wulpen, lijsters, goudplevieren en zelfs strandlopers en steenlopers. Groepen spreeuwen..

Afgelopen zondag 10 november zijn bij Den Oever maar liefst 3664 langstrekkende pijlstaarten gezien. Dit is een recordaantal; nooit eerder zijn zoveel pijlstaarten op trek waargenomen. Ook elders werden veel pijlstaarten gezien...

Waar dieren leven, sterven dieren. Kadavers van dode dieren worden vanzelf weer door de natuur opgeruimd en zijn een bron van biodiversiteit. Toch blijven lang niet alle dode dieren in de natuur liggen. Met name kadavers van grote..
Kent u de Slingelandse plas, de Geerweg in Brandwijk of het Alblasserbos? Zo niet dan is dat jammer want het zijn hele mooie vlinder- en libellengebiedjes in de Alblasserwaard, waar meer dan 25 soorten dagvlinders en 35 libellen..

De huidige tuinier weet niet meer dat je in de herfst en winter in de tuin kunt planten, snoeien, bemesten, renoveren, maar ook kunt genieten. In vergelijking met twintig jaar geleden is zo’n 30 procent van de bestedingen aan..

De zeespin Ammothea hilgendorfi, oorspronkelijk afkomstig uit de Stille Oceaan, heeft na de Italiaanse of Britse kustwateren nu ook onze kustwateren bereikt. Sportduikers en biologen hebben deze zomer meerdere exemplaren van deze..