Natuurberichten

Pagina 1285 van 1699 - 16986 Resultaten

Lesser Antilian Iguana, DCNA

De Antilliaanse leguaan Iguana delicatissima wordt met uitsterven bedreigd. Eens kwam de leguaan verspreid over de Kleine Antillen voor: van het eilandje Anguilla tot het eiland Martinique. De populaties zijn echter snel kleiner..


Lees verder 23 maart 2013   12 jaar oud

Sinds 1980 heeft de keizersmantel geen vaste populaties meer in Nederland, maar de laatste jaren worden er wel steeds meer gezien. Het lijkt er nu op dat ze zich ook weer voortplanten in ons land...


Lees verder 22 maart 2013   12 jaar oud
Tjiftjaf

Ongezien: op vijf dagen in de eerste week van maart na, liggen de temperaturen de voorbije drie maand systematisch flink onder het gemiddelde waar we statistisch recht op hebben. Nog tot het eind deze maand krijgen we elke nacht..


Lees verder 22 maart 2013   12 jaar oud

Zo'n 12 procent van de gewone zeehonden in de Noordzee heeft plastic in maag of darmen. Niet slecht voor de zeehond zelf, denken onderzoekers, wel alarmerend voor het milieu...


Lees verder 22 maart 2013   12 jaar oud

Een nat najaar in de Sahel is gunstig voor sommige Nederlandse broedvogels. Soorten die in deze streek direct ten zuiden van de Sahara overwinteren, profiteren daarvan. In 2011 lieten onder meer de gele kwikstaart, gekraagde..


Lees verder 22 maart 2013   12 jaar oud
Slechtvalk

Ondanks het koude winterweer van de afgelopen week is er veel te beleven bij de webcamvogels van Beleef de Lente. De oehoe broedt, de ooievaars zijn vaak op het nest te vinden en ook de steenuilen en torenvalken laten zich..


Lees verder 21 maart 2013   12 jaar oud
Bruinrode heidelibellen

Oude weipalen vormen soms een verrassend rijk 'habitat'. Bij herstel van draadrasters worden ze vaak ondoordacht vervangen. Best jammer, want hiermee verdwijnt in een aantal gevallen een interessant stukje natuur...


Lees verder 21 maart 2013   12 jaar oud
Cedergrondbekerzwam

Ceders zijn populaire exotische tuinbomen. De Cedergrondbekerzwam, een paddenstoel die afhankelijk is van deze bomen, wordt steeds vaker in Nederland gevonden. In 1995 was hij nog maar van vier vindplaatsen in ons land bekend; nu..


Lees verder 21 maart 2013   12 jaar oud
Lindedwergbladroller

Natuurfotografen fotograferen vrij regelmatig bijzondere dieren. Zelden gaat het echter om een soort waarvan men dacht dat deze niet meer in ons land voorkwam. Een kleine nachtvlindersoort, in de volksmond vaak ‘mot’ genoemd, werd..


Lees verder 20 maart 2013   12 jaar oud
Kluitje levendbarende hagedissen overwinteringsplek Vijlen (okt 2010)

Als er weinig geschikte overwinterplekjes zijn, overwinteren reptielen en amfibieën soms in groepjes bij elkaar onder de grond. Afgelopen weekend ontdekten cursusdeelnemers zo'n overwinteringsplek in Zeeland, waar ze een kluitje..


Lees verder 20 maart 2013   12 jaar oud

Archief