Natuurberichten
Pagina 1287 van 1677 - 16768 Resultaten

Al sinds 2004 wordt in Nederland een vreemde verschijning op stenen muren opgemerkt: groepjes donkere hooiwagens met uitzonderlijk lange zwarte poten. Specialisten kunnen de soort, ongetwijfeld een zuidelijke exoot, niet meteen op..

Op Waarneming.nl en Telmee zijn in december weinig libellen gemeld. Naast een senegalees lantaarntje, een exoot die in een aquarium werd aangetroffen, alleen wat larven en een bruine winterjuffer. Deze overwintert als juffer en..

In november 2012 heeft Natuurbericht.nl een onderzoek uitgevoerd onder bezoekers van de website en ontvangers van de nieuwsbrief. Onze bezoekers blijken erg enthousiast over onze natuurberichten, dat blijkt uit het hoge aantal van..

De winter is bij uitstek de tijd om sporen van de bever te zoeken. De bever is een landschapsarchitect die grote invloed heeft op zijn omgeving. Vooral in de winter knagen bevers aan struiken en bomen en zijn deze sporen goed te..
De Waterrietzanger, een voormalige broedvogel, doet Nederland alleen nog op de trek aan. Geolocators onthullen hoe ze uit Wit-Rusland, Polen en de Oekraïne naar de warme streken van Senegal en Mali trekken...

Volgens het Van Dale woordenboek is natuurbescherming vrouwelijk. Maar is dat in de praktijk ook zo? Vrouwen zijn sterk ondervertegenwoordigd in de bestuursorganen van natuurverenigingen. Ook blijken vrouwen significant minder..
Bij sommige mensen leeft nog steeds het beeld dat motten ofwel nachtvlinders bruin en klein zijn. Voor een deel klopt dat, maar er zijn ook grote en erg fel gekleurde nachtvlinders...

Waar gegeten wordt, wordt gepoept. En van deze mest profiteren weer tal van soorten. En misschien klinkt het wat gek, maar zelfs de manier van poepen kan van belang zijn. Onlangs is in de Millingerwaard op een oude koniklatrine..

Ruim vijftig onderzoekers, beleidsmakers en natuur- en waterbeheerders buigen zich vandaag over de vraag: Wat maakt exoten invasief? Slechts een deel van de nieuwe soorten die jaarlijks in Nederland opduiken, breiden zich zo snel..

Na vele rampzalige jaren hebben de Nederlandse grutto’s een redelijk broedseizoen achter de rug. Dankzij het natte en koude voorjaarsweer zijn er in 2012 maar liefst zestig procent meer gruttojongen uitgevlogen dan in 2011. De..