Natuurberichten
Pagina 1332 van 1676 - 16752 Resultaten

Natuurmonumenten uitte begin juni haar zorgen over het plan om F-16's in te zetten bij de TT-races in Assen eind juni. Als de aanvliegroute naar Assen over het Fochteloërveen ligt, zou dat het broedsucces van de kraanvogels in dit..

Voor het eerst is hij waargenomen in het Bergherbos (Gld): de levendbarende hagedis. Vrijwilligster Ineke Schaars zag zelfs twee van deze reptielen rond de Hulzenberg, in het zuidelijk deel van het Bergherbos...

Ontmoetingen met lieveheersbeestjes zijn over het algemeen beperkt tot natuurstudiemensen die met het klopscherm de Vlaamse bomen en heesters te lijf gaan, of ook wel achteloos spelende kinderen die verwonderd komen aandraven met..
Als je veel verschillende soorten libellen in grote aantallen wilt zien dan is nu het moment om op pad te gaan. Voor dagvlinders is de eerste helft van juni meestal rustig, maar voor libellen is het de toptijd...

Veel zeearendsucces dit jaar: in totaal zijn er in vier natuurgebieden van Staatsbosbeheer jonge zeearenden uit het ei gekropen; naast het Lauwersmeer ook in de Biesbosch, de Oostvaardersplassen en ’t Roggebotzand. De jonge..

De hoeveelheid haring in de Noordzee is weer terug op het niveau van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw doordat er de laatste jaren weinig op haring gevist mocht worden. De afgelopen jaren nam ook de hoeveelheid..

Scholeksters leggen massaal het loodje in strenge winters als hun voedselgebieden bevriezen. Dat ze moeite hebben om te overleven in strenge winters is op zich niet heel verwonderlijk. Wel verrassend is de ontdekking dat de..

Bertus van der Laan vond onlangs tussen Bussum en Huizen een broedende glanskopmees en een rosse vleermuis samen in een nestkastje. In de drie jaar dat hij nestkastjes ophangt en controleert heeft hij iets dergelijks nog niet..

Beekprikken zijn mysterieuze dieren. Met hun zilvergrijze schubben en hun langgerekte potloodvorm hebben ze eerder iets weg van een waterslangetje dan van een vis. Volwassen exemplaren van deze bedreigde vissoort hebben een wel..

De grutto gaat nog steeds met gemiddeld vijf procent per jaar achteruit in Nederland. Vogelbescherming maakt zich grote zorgen over deze voortdurende achteruitgang omdat Nederland voor deze soort een sleutelrol vervult in Europa...