Natuurberichten
Pagina 1409 van 1677 - 16765 Resultaten

Nu te zien op verschillende plekken in Nederland, onder meer bij het beheerkantoor van Natuurmonumenten in de Graafschap: de wespenspin. Deze opvallende verschijning wordt vanwege het gestreepte lijfje ook wel tijgerspin genoemd...

De Spaanse vlag doet het goed in Vlaanderen. De voorbije weken lopen de waarnemingen van deze prachtige nachtvlinder net als vorig jaar weer volop binnen. Met de regelmaat van de klok verschijnen nu ook exemplaren ten noorden van..
Vlinders geven kleur en leven in de tuin. Veel mensen houden van vlinders en willen hen graag in hun tuin. Je kunt van alles doen om vlinders je tuin in te lokken. Komend weekend vindt de tuinvlindertelling plaats...

Uit een nieuwe analyse van ambrosiawaarnemingen blijkt dat Ambrosia een opmars maakt in ons land. Voor een effectieve bestrijding van de hooikoortsplant Ambrosia in Nederland is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen, van..

De kortstondige euforie over het vinden van de Kluifzwameter als nieuwe soort voor Nederland wordt achterhaald door een eerdere, tot nu toe nog onbekende vondst...

Deze week kunnen we een muggenplaag verwachten. Dat zegt dr. Piet Verdonschot, senior onderzoeker bij Alterra, onderdeel van Wageningen UR. De maand juli was extreem nat en de komende week stijgt de temperatuur. Deze combinatie..

Eind juli, begin augustus barst het steltlopergeweld echt goed los. De steltlopers zijn klaar met broeden in het hoge noorden en tanken in het waterrijke Nederland bij om vervolgens door te vliegen naar zuidelijke streken om te..

De Belgische arachnologische vereniging ARABEL ontving onlangs een foto waarop een krabspin is te zien die pollen meedraagt van een Grote keverorchis. Aangezien deze spinnen uitsluitend bekend staan als predator, kan het..
De keizersmantel is een vlinder die tot de verbeelding spreekt: groot, kleurrijk en ook in tuinen te zien. Dit jaar lijkt hij het, ondanks het wat mindere weer, goed te doen. Op basis van de meldingen tot nu toe verwachten we dat..

Bedreigde soorten zoals zeehonden en purperslakken kunnen zich herstellen als wij de oorzaken van hun achteruitgang wegnemen. Dat blijkt uit een nieuw overzicht van het Compendium van de Leefomgeving met daarin een breed scala aan..