Natuurberichten
Pagina 1419 van 1677 - 16768 Resultaten
Het gaat goed met de vlinders in het Harderbos. Enkele jaren terug heeft het maaibeheer hier plaats gemaakt voor begrazing door Schotse Hooglanders. Het aantal waargenomen vlinders is sindsdien verdubbeld...
De laatste jaren is er ongerustheid over Jakobskruiskruid. Met name paardenbezitters wijzen op de giftigheid van de plant. Plaatselijk wordt de plant zelfs al intensief bestreden. Toch is het een belangrijke leverancier van nectar..

Het ministerie van Defensie gaat zorgvuldig om met de grootste Nederlandse groeiplaats van de wettelijk beschermde Blaasvaren. Handhaving op de huidige locatie was niet wenselijk, maar een deel van de planten is op andere locaties..

Het gekrakeel over de Hedwigepolder, de Westerschelde en de Aarde is weer in volle hevigheid losgebarsten. Staatssecretaris Bleker lijkt te denken: ‘’De Aarde bewaren? Doe gerust, maar laat landbouwland Nederland erbuiten!’’ Zo..

Dodemansduim is de illustere naam van het enige in de Nederlandse kustwateren voorkomende koraal. Voor de geheel of gedeeltelijke afsluiting van het Veerse meer, Grevelingenmeer en de Oosterschelde kwam dit zachte koraal nog..

Als smakelijke mossel ben je je leven niet zeker. Meeuw, scholekster, zeester en krab lusten je rauw. Om zichzelf in veiligheid te brengen, zoeken mosselen soortgenoten op om ‘klompjes’ mee te vormen. Ze doen een zogenaamde Lévy..

Hoog water kan voor veel op de grond broedende vogels een bedreiging voor hun kroost vormen. De oeverzwaluw profiteert echter juist van afgekalfde oeverranden om daar zijn nestholtes aan te leggen. Onder de juiste omstandigheden..

De graanakkers op de essen bij het Drentse Uffelte staan weer in bloei. Het in Nederland zeldzame korensla staat in grote getale midden tussen het wuivende graan. Absoluut de moeite waard om nu een kijkje te nemen...

Vogelbescherming Nederland is verontwaardigd over het concept voor de nieuwe Natuurwet die eind dit of begin volgend jaar naar de Kamer gaat. Als de wet werkelijkheid wordt, wordt de plezierjacht op grauwe ganzen, kolganzen en..
Tijdens een tiendaagse expeditie van “Duik de Noordzee Schoon” hebben duikers ten minste elf nieuwe Nederlandse mariene soorten gevonden. Ongeveer 10% van alle soorten die de duikers tijdens dertien duiken in het Nederlandse..