Natuurberichten
Pagina 1569 van 1679 - 16784 Resultaten
Bent u in Friesland en ziet u een kangoeroe door het landschap springen, twijfelt u dan niet aan uw geestelijke gezondheid! U bent niet overspannen en er mankeert ook niets aan uw ogen. Na ontsnapping bij zijn baasjes in..

De trektijd is weer begonnen. Nu is het vooral een kwestie van veel naar boven turen. Wie weet ziet u een ‘belletje’ trekkende ooievaars. ..
Huiskatten, gewoonweg achtergelaten of door hun eigenaar uit het oog verloren, verwilderen vaak uiteindelijk in natuurgebieden. Het gebeurt regelmatig dat mensen hun kat of poes meenemen op vakantie, bijvoorbeeld naar Texel. Ze..

Afgelopen zaterdag heeft een monarchvlinder meer dan twee uur op een vlinderstruik in Veenendaal gezeten. Deze Noord-Amerikaanse soort wordt maar heel af en toe in Nederland gezien. Hij is bekend vanwege de lange trektochten naar..

Wie goed rondkijkt komt op dit moment de Amerikaanse rhododendroncicade wel tegen. Bij de rhododendron zijn in het voorjaar bleekgroene insecten te vinden die veel op bladluizen lijken, hoewel ze veel beweeglijker zijn. Dit zijn..

De eerste rijpe kastanjes van de witte paardenkastanje zijn gesignaleerd. Het tijdstip waarop de eerste kastanjes rijp zijn, is de laatste jaren duidelijk vervroegd als gevolg van het warmer wordende klimaat. Vroeger kon je vanaf..

In de Vreugderijkerwaard bij Zwolle is een 'woud' van bijzondere waterplanten gevonden. Zeldzame soorten als het rivierfonteinkruid en doorgroeid fonteinkruid werden in de twee kilometer lange geul aangetroffen. Het is meer dan..

Op de oevers en in de ondiepe delen van poelen en plassen treffen veel mensen nu vreemd uitziende 'waterdraakjes' aan: groene kikkers met halve of hele staarten, enorm grote larven met alleen nog achterpoten of dieren met zowel..

In juli was de oranje luzernevlinder, een trekvlinder uit het zuiden, veel aanwezig in ons land. Deze vlinders hebben zich inmiddels voortgeplant; de komende weken kunnen we hun nakomelingen volop tegenkomen. Wellicht in grote..

Zwarte sterns broeden niet alleen in Nederland, ze trekken nu ook in groot aantal door. Het IJsselmeergebied is het belangrijkste gebied voor doortrekkende zwarte sterns. Uit slaapplaatstellingen blijkt dat de aantallen de laatste..