Natuurberichten

Uitgever: ARK Rewilding Nederland

ARK Rewilding Nederland verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.

Pagina 16 van 57 - 563 Resultaten

Wisent op de Veluwe EENMALIG GEBRUIK

Vijf jaar na de komst van de wisenten naar de Veluwe is een evaluatie van het project uitgevoerd. Uit deze evaluatie blijkt dat de wisentkudde bijdraagt aan de natuurontwikkeling, wildernisbeleving en het behoud van deze..


Lees verder 6 maart 2021   4 jaar oud
Wandelend bos

De concept Bossenstrategie van de overheid zet in op meer en gezonder bos in Nederland. Door omvorming naar gemengde loofbossen met klimaatbestendige boomsoorten. Helaas is er daarbij veel te weinig aandacht voor natuurlijke..


Lees verder 5 maart 2021   4 jaar oud
Otter

Op beelden van wildcamera’s in natuurgebied de Gelderse Poort bij Nijmegen kwamen in januari bijzondere dieren voorbij. In de Rijnstrangen werd een opvallend hoog aantal otters vastgelegd. Deze zeldzame waterliefhebber werd maar..


Lees verder 3 maart 2021   4 jaar oud
Bijplaatsing van otters in rivierengebied EENMALIG GEBRUIK

Wisent, wolf en wilde kat. Het zijn maar enkele diersoorten die de afgelopen jaren op de terugweg zijn in Nederland, nadat ze eerder uit ons land verdwenen. Sommige dieren kunnen prima op eigen kracht terugkeren, andere soorten..


Lees verder 28 februari 2021   4 jaar oud
IJs als snoeimes

Geknakte takken en gevilde struiken zover het oog reikt. De combinatie van strenge vorst en dalend water in de rivieren zette half februari een bijzonder natuurlijk proces in gang. IJs als megasnoeimachine. Door het dalende water..


Lees verder 26 februari 2021   4 jaar oud
Wisent in Natuurpark Lelystad EENMALIG GEBRUIK

Vanochtend zijn de laatste van negen wisenten uit de Maashorst, Veluwe en Natuurpark Lelystad uit de kuddes gehaald en apart gezet, in afwachting van hun verhuizing naar Denemarken volgende maand. Het is voor het eerst dat zo veel..


Lees verder 25 februari 2021   4 jaar oud
Schaapskudde met kuddewaakhond en wolfwerende flexinetten

Schapenhouders verliezen jaarlijks schapen aan predatie door wolf, hond en vos. Onnodig, want met de juiste preventieve maatregelen, zoals rasters en/of de inzet van kuddewaakhonden is dit vrijwel helemaal te voorkomen. Ook in..


Lees verder 21 februari 2021   4 jaar oud
bont dikkopje - primair

De grote weerschijnvlinder en het bont dikkopje zijn schaarse soorten in Nederland. Op de Kampina zijn van beide vlindersoorten populaties gevestigd. Twee studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben, binnen het project..


Lees verder 15 februari 2021   4 jaar oud
De sleutelrol van dood hout in de natuur

Afgestorven bomen met afbladderende bast, stammen als een gatenkaas, vermolmde resten vol zwammen. We kennen de vele vormen van dood hout allemaal uit het bos. Minder bekend is de sleutelrol van dood hout in de natuur. Tien..


Lees verder 14 februari 2021   4 jaar oud
Door de goede isolatie van de vacht van deze wisenten blijft de sneeuw er gewoon bovenop liggen en smelt niet.

Terwijl het buiten ijskoud is, zitten wij lekker warm binnen met een trui achter de kachel en kijken door het raam naar de sneeuw buiten. Maar hoe zit het eigenlijk met al die dieren buiten in de natuur, zoals bijvoorbeeld de..


Lees verder 13 februari 2021   4 jaar oud

Archief