Natuurberichten
Pagina 1638 van 1677 - 16765 Resultaten

Vogelaars houden van vogels kijken, maar vooral van lijstjes. Biijvoorbeeld een Nederlandse lijst waarop alle vogelsoorten staan die ze in Nederland gezien of gehoord hebben. Zo ook een wereldlijst, een tuinlijst, een daglijst,..
Sinds jaar en dag worden bomen en bladafval direct verwijderd uit de Nederlandse beken. Goede waterafvoer is daarbij het argument. Nu is het weer tijd voor bomen in de beek! ..

De distelvlinders maken zich op voor hun lange en gevaarlijke tocht naar het Zuiden. In de bermen die een paar week geleden gemaaid zijn staat nu volop rode klaver te bloeien en daar maken ze dankbaar gebruik van...

De blaadjes vallen van de bomen en dat stemt bij menigeen tot treurnis. De herfst is ingetreden en niet iedereen kan daar goed mee overweg. Hoe anders verwelkomen vogelaars de herfst. Immers, de komende weken, weer of geen weer,..

Nu de herfst langzaam zijn intrede doet, begint de natuur zichtbaar te veranderen. De bladeren aan de bomen verkleuren, de eerste eikels en kastanjes liggen op de grond en er zijn weer paddenstoelen. Want die zijn onlosmakelijk..

In het Zuid-Hollandse Voornes Duin, een natuurgebied van Natuurmonumenten, is onlangs kaal stofzaad gevonden. Dit is een zeer zeldzame plant die landelijk de laatste tijd sterk afgenomen is. ..

Edelherten, reeën, damherten en wilde zwijnen zijn in de moderne tijd niet zo talrijk geweest als de afgelopen jaren. De opmars van deze inheemse hoefdieren is bijzonder succesvol en het einde is nog niet in zicht...

Op zaterdag 4 oktober aanstaande neemt Vogelbescherming Nederland in samenwerking met honderden vrijwilligers weer deel aan de internationale vogelteldag, World Birdwatch. Verspreid over het hele land worden in zo’n 150..
De Europese wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van natuur en biodiversiteit, zoals vormgegeven in de Vogel- en Habitat Richtlijnen, is omgezet in Nederlandse wet- en regelgeving. Hierdoor staan de..

Nu de temperatuur daalt gaan amfibieën en reptielen hun overwinteringsplekken opzoeken. Vanwege hun koudbloedigheid zijn ze afhankelijk van zonnewarmte om actief te zijn. In Nederland is die warmte langzamerhand onvoldoende...