Natuurberichten
Pagina 196 van 1678 - 16779 Resultaten
De Chinese moerasslak komt steeds meer voor in Nederland. De toenemende verspreiding heeft de exoot aan ons mensen te danken. De Chinese moerasslak vormt een risico voor de natuur en hem verwijderen is bijna onmogelijk. Hoe remmen..
Begin 2024 zal het Europees Parlement definitief stemmen over de Natuurherstelwet. Deze hevig bediscussieerde regelgeving heeft tot doel om het verlies aan biodiversiteit in Europa te stoppen en het tij te keren. Een..

Kerstvakantietip: wandel door het historische landschap van Zeeland via de Virtual Reality route ’Wemeldinge 1150 AD.’ De VR-route is te bekijken op je mobiel tijdens een wandeling bij Wemeldinge of binnen vanachter je computer...

Goed nieuws voor professionals die aan de slag willen voor Basiskwaliteit Natuur: een gezonde en veerkrachtige natuur in onze dagelijkse leefomgeving. Die kwaliteit kan goed gemeten worden met behulp van vrijwilligers. Dat blijkt..

Denk jij bij wespen aan zwart-geel en je drankje op het terras? Dan is 2024 het jaar om de diversiteit van wespen écht te leren kennen. Er zijn in Nederland meer dan 5000 soorten die ook muggen eten, bloemen bestuiven en kadavers..

Late rupsen moeten de winter in, en fris groen tapijtje is eetbaar. ..

Slankpootvliegen zijn verleidelijke insecten. De ogen smaragdgroen, saffierblauw of reebruin, het lijf vaak groenglimmend en met ranke poten… Je hoeft niet ver te zoeken naar deze tropisch aandoende kleurenpracht, want ze komen..

Trilzwammen zijn winterpaddenstoelen. Met zacht winterweer heb je grote kans om ze te vinden. Bij vorst verschrompelen ze, om na de dooi weer op te zwellen. Gele trilzwam valt door zijn kleur meteen op in het winterlandschap...

Vandaag verschijnt de vierde uitgave van de RAVON-balans, het jaarlijkse overzicht van RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) over de stand van de reptielen, amfibieën en vissen in ons land. Zorgwekkend is de..

Otter heeft zijn natje en droogje, en zoek 's winters naar houtzwammen...