Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Wageningen Environmental Research draagt door deskundig en onafhankelijk onderzoek bij aan het realiseren van een kwalitatief hoogwaardige en duurzame groene leefomgeving.

Pagina 24 van 26 - 255 Resultaten

Wolf

In de provincie Groningen zijn in augustus twee dode schapen gevonden, waarvan de doodsoorzaak onbekend was, maar de dieren waren doodgebeten. Vermoed werd dat het wellicht een aanval van een wolf geweest was. Inmiddels is door..


Lees verder 22 september 2017   7 jaar oud
NL, Drenthe, Dwingeloo

Een recente analyse van het Nederlandse bosareaal op basis van topografische kaarten en luchtfoto’s laat zien dat de oppervlakte bos in Nederland sinds 2013 jaarlijks met 1350 hectare is afgenomen. Per jaar is gemiddeld 3036..


Lees verder 21 september 2017   7 jaar oud
Eerste rode tomaat op Marsbodemsimulant, vijf maanden na de start van het experiment

Als mensen voor langere tijd of permanent op Mars of op de maan willen verblijven dan zal er voedsel moeten worden verbouwd. De belangrijkste vereisten voor landbouw zijn aanwezig, zowel zand als water (in de vorm van ijs). Het..


Lees verder 18 september 2017   7 jaar oud
Landschap met bos en water

Van alle landschapstypen is bos het meest populair onder Nederlanders, maar ook onder West-Europeanen. De gegevens zijn afkomstig van de website www.daarmoetikzijn.nl die door bijna 40.000 Nederlanders is bezocht in 10 jaar tijd...


Lees verder 15 september 2017   7 jaar oud
Grutto. Limosa limosa

Het aantal weidevogels in Nederland neemt al tientallen jaren af. Uit een nieuwe studie van Wageningen Environmental Research (Alterra) en SOVON Vogelonderzoek Nederland blijkt dat deze achteruitgang met de huidige inspanningen..


Lees verder 2 september 2017   7 jaar oud
Otter

Het aantal otters in Nederland is het afgelopen jaar nauwelijks toegenomen en stabiliseert zich rond naar schatting 200 dieren. De genetische variatie binnen de populatie is nog steeds gebaat bij de introductie van genetisch..


Lees verder 1 september 2017   7 jaar oud
Essentaksterfte, fraxinus excelsior laanbeplanting, rijbeplanting, es

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) adviseren terughoudendheid bij het kappen en snoeien van essen die zijn aangetast door essentaksterfte. Vooral oudere bomen kunnen vaak nog meerdere jaren overleven als ze..


Lees verder 18 augustus 2017   7 jaar oud
Otter close-up van kop VOOR EENMALIG GEBRUIK

Vorige week was het 15 jaar geleden dat de otter in de Weerribben-Wieden werd geherintroduceerd. Toenmalig staatssecretaris Geke Faber liet de eerste dieren los (zie filmpje). Inmiddels zijn deze iconische dieren uitgezwermd over..


Lees verder 16 juli 2017   7 jaar oud
Weiland, kuilvoerwinning. grass_silage.

Dat de vergroening van het Europese landbouwbeleid niet echt het succes is dat de beleidsmakers voor ogen hadden is al langer bekend. Maar wat zijn nu de feiten en cijfers achter deze bewering? Anne van Doorn en Rob Smidt van..


Lees verder 25 maart 2017   8 jaar oud
Haliaeetus albicilla. Zeearend. man

De jonge zeearend die begin december in Friesland is neergeschoten, was besmet met het vogelgriepvirus H5N8. Dat is deze week gebleken uit onderzoek van Wageningen Bioveterinary Research (WBVR)...


Lees verder 30 december 2016   8 jaar oud

Archief