Natuurberichten
Uitgever: FLORON
FLORistisch Onderzoek Nederland (FLORON) is de soortenbeschermingsorganisatie die zich inzet voor verspreidingsonderzoek naar en bescherming van de wilde planten in Nederland. Samen met honderden vrijwilligers zetten wij de Nederlandse flora op de kaart.Pagina 29 van 58 - 578 Resultaten

In Drenthe staan nog slechts een handvol niet-bloeiende planten van de zeer zeldzame Kleine schorseneer. Zonder actieve maatregelen is deze fraaie soort binnen afzienbare tijd uit Drenthe verdwenen. Om dit te voorkomen werken..
De als zeer zeldzaam te boek staande Tengere distel is alleen nog bekend van het voormalige Waddeneiland Wieringen. Hoewel zij hier plaatselijk nog steeds voorkomt heeft Tengere distel het zwaar, zowel het aantal planten als..
Deze zomer ontdekte Willemien Troelstra een voor haar onbekend grasje in Hendrik-Ido-Ambacht. Bij nadere bestudering blijkt het te gaan om Klitgras, een eenjarig gras dat slechts enkele keren eerder in Nederland is opgedoken,..
Sinds 2003 inventariseert het Natuurcentrum Ameland jaarlijks de flora van het groene strand tussen Nes en Ballum. Tijdens de inventarisatie op 23 augustus 2013 ontdekte Gerard Dirkse een klein soort Lamsoor. Bij nadere..
Tijdens een FLORON inventarisatieweekend in Westerwolde is de als zeer zeldzaam te boek staande Gestreepte greppelrus in maar liefst vijf kilometerhokken aangetroffen. Het zijn de eerste vindplaatsen van deze soort in Groningen...

Tijdens een inventarisatie van een natuurterrein van het Zuid-Hollands Landschap langs de Lek in juni, is een groeiplaats ontdekt van een orchidee die nog niet eerder in Nederland en Europa is gevonden. Het gaat om een uit Amerika..
In de gemeente Kerkrade is een nieuwe groeiplaats ontdekt van Slanke zegge. Deze zeer zeldzame zeggesoort was tot nu toe in Nederland alleen bekend van enkele groeiplaatsen in Zuid-Limburg, bij Beek-Ubbergen en in de Biesbosch. De..

Dodemansvingers is een zeldzame plant die in West- en Zuid-Europa vooral in kustgebieden wordt aangetroffen. Tot eind van de vorige eeuw was deze soort in Nederland alleen bekend van één plek in de duinen van Voorne, waar zij in..

Als je de komende dagen over de Veluwse snelwegen (A1, A6, A50) naar je bestemming snelt, valt onwillekeurig ergens je oog op de felroze gekleurde (midden)bermen. Deze roze waas verschijnt de laatste jaren op steeds meer plaatsen...
In Drenthe komt de Zwartblauwe rapunzel nog in acht kilometerhokken voor. Dit blijkt uit een inventarisatie van een groep vrijwilligers die op 12 mei alle van oudsher bekende groeiplaatsen in het Drentsche Aa gebied hebben..