Natuurberichten

Pagina 312 van 1706 - 17051 Resultaten

Idylle Hartje Groen - primair

De Vlinderstichting bestaat 40 jaar en dat vieren we met een vlindervlucht door Nederland. Iedere maand staat een andere provincie centraal en in mei is dat Noord-Brabant. We stellen hier een aantal typisch Brabantse soorten voor..


Lees verder 4 mei 2023   2 jaar oud
Microben in de bodem

Microben doen zich net als mensen tegoed aan 'junkfood' en worden dik. Dat gebeurt zelfs wanneer je het eigenlijk niet zou verwachten, concludeert NIOO-onderzoeker Kyle Mason-Jones op basis van nieuw onderzoek. "Micro-organismen..


Lees verder 4 mei 2023   2 jaar oud
Voor de afvoer van de klei is een tijdelijke aanlegplaats in de Lek gemaakt.

Wie nu over de dijk van Culemborg langs de Lek oostwaarts rijdt, ziet grasland zo ver het oog reikt. Over tien jaar is het uitzicht vanaf dit punt heel anders. Een slingerende nevengeul, riviermoeras, ruigtes en zachthoutooibos..


Lees verder 4 mei 2023   2 jaar oud
lariks  IVN

Lariks met verse naalden en beekmijtertje houdt van nattigheid...


Lees verder 4 mei 2023   2 jaar oud

'Een meesterwerk', zo noemde hoogleraar Menno Schilthuizen van Universiteit Leiden en Naturalis het boek ‘Duinen en mensen - Voorne’ bij de boekpresentatie in Oostvoorne dit voorjaar. "Het ziet er niet alleen prachtig uit, je..


Lees verder 3 mei 2023   2 jaar oud
Tapir lead 2

Op zaterdag 29 april werd in Naturalis in Leiden de winnaar van de verkiezing Nationaal IJstijdzoogdier bekendgemaakt. Met een kwart van de 1250 stemmen is de Auvergnetapir de grote winnaar. De verkiezing is het resultaat van een..


Lees verder 3 mei 2023   2 jaar oud
Boerensloot met kroos

De waterkwaliteit van kleine wateren in Nederland staat al jaren stevig onder druk. Daarom organiseren Natuur & Milieu en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) voor het vijfde jaar op rij het burgeronderzoek 'Vang de..


Lees verder 3 mei 2023   2 jaar oud
Regenwulp

Regenwulp op lange reis en wanneer komt de gierzwaluw?..


Lees verder 3 mei 2023   2 jaar oud
Sick Diadema antillarum

Vorig werden diadema-zee-egels in het Caribisch gebied getroffen door massale sterfte. Deze zee-egels – met kenmerkende lange stekels – eten algen op koraal en spelen daardoor een belangrijke rol in het gezond houden van..


Lees verder 2 mei 2023   2 jaar oud
Appel volle bloei

Zo’n anderhalve week loopt de natuur momenteel voor op het gemiddelde van 50 jaar geleden. Dat zal veel mensen verbazen omdat de temperatuur in april ‘tegenviel’. De voorsprong in de natuur is ten opzichte van de situatie eind..


Lees verder 2 mei 2023   2 jaar oud

Archief