Natuurberichten
Pagina 314 van 1684 - 16835 Resultaten

Afgelopen februari hebben onderzoekers van Stichting Bargerveen grondboringen gedaan in het Fochteloërveen. Met dit bodemonderzoek wordt de ontstaansgeschiedenis en de landschapsecologische relatie met de omgeving in kaart..
Tussen 2014 en 2021 hebben agrariërs rondom de stad Utrecht de biodiversiteit in het landelijk gebied fors verbeterd. Vooral de oeverplanten floreren goed. “Je ziet buiten zichtbaar meer bloeiende boerensloten“, aldus de..

Maai uw gras minder vaak. Dat bespaart tijd én u maakt een groot verschil voor de natuur in uw tuin...

Paardenbloem is weer van de partij en waterpieper trekt naar het zuiden...

Mangroven creëren nieuw land door langzaam sediment tussen hun wortels te stoppen, maar te veel sediment kan leiden tot afsterven. Onderzoekers van Wageningen University and Research analyseerden de mogelijke erosiesnelheden in..

Op zaterdag 4 maart vierde De Vlinderstichting, met meer dan 750 mensen, haar veertigste verjaardag. De achteruitgang van insecten en ook vlinders en libellen is nog niet gestopt, hoewel er ook soorten zijn die het juist erg goed..

Zwarte els is één van de meest algemene boomsoorten van Nederland. Misschien wel zo algemeen, dat veel mensen de zwarte els als vanzelfsprekend beschouwen en vergeten naar deze boom te kijken. Want wist je dat de boom nu in de top..

Het noorderlicht is bij ons een zeldzaam fenomeen. Veel mensen trokken afgelopen zondag en maandag naar de kust om 's avonds zelf te kijken. Maar ook overdag is het strand interessant; lekker loeren naar wat de golven aanvoeren!..

Heeft u al de mooie tentoonstelling 'Stoep onder de loep' in het Zaans Museum gezien? Hedendaagse afbeeldingen van stoepplantjes worden hier getoond naast originele kunstwerken voor de Verkade-plaatjes. Een van de kunstwerken die..