Natuurberichten
Pagina 324 van 1705 - 17046 Resultaten

Bij de start van het broedseizoen zijn de zorgen over vogelgriep groot. Vorig jaar zorgde de ziekte voor een massale sterfte onder grote sterns; de eerste maanden van dit jaar vielen er al veel slachtoffers onder kokmeeuwen. Nu..

De komende dagen kunnen de eerste eikenprocessierupsen weer uit het ei kruipen. Dit zal een paar dagen later zijn dan vorig jaar. De rupsen moeten voor hun voedsel nog even wachten op de bladontplooiing van de eik. Een steekproef..

De dansmug Omisus caledonicus was alleen als subfossiel bekend uit plantenresten uit de jaren 50 tot 70 van de vorige eeuw. Door verzuring van de vennen als gevolg van de zure regen lijkt de soort daarna uit Nederland te zijn..

Vorige week publiceerde het Wereld Natuurfonds het Living Planet Report 2023 en dat was geen vrolijk rapport. Er zijn soorten die vooruitgaan, vooral in bos- en moerasgebieden. Voor veel soorten van open natuurgebieden (heide en..

Amfibieën, vissen en waterplanten worden soms ontdekt op plaatsen waar je ze op basis van hun verspreidingscapaciteit niet zou verwachten. Om inzicht te krijgen in hun ‘reisgedrag’ roepen RAVON en de Radboud Universiteit met name..

Het is niet alleen de wrede en nutteloze commerciële zeehondenjacht die Canadese zadelrobben het leven moeilijk maakt. Deze geliefde zeezoogdieren hebben ook te kampen met de gevolgen van klimaatverandering. ..

In de afgelopen twintig jaar is Nederland een stuk zonniger geworden. Niet alleen door klimaatverandering, maar ook door de opkomst van een kleurrijke groep korstmossen: de boomzonnetjes. Deze groep was voor de eeuwwisseling niet..

Van 22 tot 24 maart werd er voor het eerst in 46 jaar weer een VN-waterconferentie gehouden. De conferentie in New York werd afgesloten met een indrukwekkende reeks toezeggingen van regeringen, bedrijven en het maatschappelijk..