Natuurberichten
Pagina 471 van 1685 - 16842 Resultaten

Op 10 februari start de GLOBE Voorjaarscampagne. Leerlingen van middelbare scholen onderzoeken samen met wetenschappers van Wageningen University en het RIVM de waterkwaliteit in stadsvijvers door waterdiertjes te vangen. Ze maken..

Vijfentwintig jaar geleden was de Indische neushoorn in Manas Nationaal Park in India volledig uitgestorven. Nu leven er 54 neushoorns in het park en zijn er in het wild al de eerste kalfjes geboren. ..

Pal naast een van de belangrijkste deltanatuurgebieden van West-Europa, de Biesbosch, kreeg Staatsbosbeheer onlangs nóg eens honderden hectares deltanatuur in beheer. Het betreft overstroomgebied de Noordwaard. Waterveiligheid en..

De zeeprik is een parasitaire soort die in Nederland niet vaak wordt aangetroffen. Meestal gaat het dan om volwassen dieren tijdens de paaitrek in de grote rivieren. Voortplanting van de zeeprik is alleen bekend van de Roer in..

Met de aanleg van vijf hectare nieuwe natuur in Barneveld is de eerste Gelderse compensatiepool een feit! Zo zorgt provincie Gelderland dat ook kleine compensatieopgaven zinvol bijdragen aan de biodiversiteit in Gelderland...

Nadat vorig jaar een jonge in Nederland gezenderde Zeearend stierf door een aanvaring met de rotoren van een Duitse windturbine was het deze week opnieuw raak. Op 31 januari verongelukte een in 2020 als nestjong gezenderde..

De Blauwe korstzwam stond in 1989 nog aangegeven in de categorie 'Bedreigd' op de Rode Lijst. Tegenwoordig is hij minder zeldzaam en staat hij in de categorie 'Kwetsbaar'. Vooral de laatste vier jaar is de Blauwe korstzwam..

Libellenlarven leven onder water en jagen daar op kleine diertjes. Ze vinden hun prooien op zicht of ze voelen beweging met hun antennes. Sommige soorten klimmen door planten, andere zitten stil op een stengel of zitten ingegraven..