Natuurberichten

Pagina 508 van 1686 - 16856 Resultaten

Kootwijkerzand - primair

Nederland heeft een enorme opgave om natuur te herstellen. Een forse vermindering van de stikstofdepositie is daarvoor noodzakelijk. In het stikstofbeleid speelt het begrip 'kritische depositiewaarde' een belangrijke rol. In dit..


Lees verder 2 november 2021   3 jaar oud
Haagbeuk. Bij gebruik graag mailen naar hacht@xs4all.nl

Haagbeuk heeft trossen zaden, pijlstaart overwintert in Nederland...


Lees verder 2 november 2021   3 jaar oud

Ruimtelijke activiteiten kunnen schadelijke effecten hebben op beschermde diersoorten. Denk aan het rooien van bomen, baggeren of bouwen. In speciale kennisdocumenten voor beschermde diersoorten staat welke maatregelen vaak..


Lees verder 1 november 2021   3 jaar oud
scheefbloemwitje - primair

In 2015 werd voor de eerste keer een scheefbloemwitje gezien in ons land. Vanaf dat jaar ging het hard met de uitbreiding van de soort. Inmiddels zijn er al verspreid in het hele land scheefbloemwitjes gezien. Ook in 2021 waren er..


Lees verder 1 november 2021   3 jaar oud
Waterral

Waterral trekt door Nederland, kleine watersalamander goed verstopt...


Lees verder 1 november 2021   3 jaar oud

Vorige week zaterdag spoelden na een storm veel zeedieren aan op onze stranden. De deelnemers van de Strandspeurdag bij Hoek van Holland geloofden hun ogen niet! Nooit eerder zagen ze zoveel soorten die anders onder de zeespiegel..


Lees verder 31 oktober 2021   3 jaar oud
Tuinwolfsmelk op de stoep

Deze week een plantje dat misschien vaker spontaan in de tuin verschijnt dan tussen de stoepstenen: tuinwolfsmelk. Als het op straat staat, is het waarschijnlijk uit een naburige tuin ontsnapt. Het heeft volgens Heukels' Flora van..


Lees verder 31 oktober 2021   3 jaar oud
Spreeuwen

Spreeuw en meerkoet gaan het najaar in...


Lees verder 31 oktober 2021   3 jaar oud
Rode zonnewijzer. Volwassen libellen zijn niet alleen mooi maar zijn ook een handige indicator voor de kwaliteit van zoetwater.

De biodiversiteit van zoetwaterecosystemen in West- en Centraal-Azië staat zwaar onder druk. Kennis over de verspreiding van zoetwaterfauna van belang is voor de bescherming en het behoud van aquatische habitats. Daarom hebben..


Lees verder 30 oktober 2021   3 jaar oud
De staart van een noordkaper in de Fundybaai, New Brunswick, Canada

Volgens een recente publicatie van het North Atlantic Right Whale Consortium zijn er wereldwijd nog maar 336 noordkapers over. De nieuwe cijfers hebben betrekking op de populatieomvang in 2020 en zijn opnieuw aanzienlijk lager dan..


Lees verder 30 oktober 2021   3 jaar oud

Archief