Natuurberichten
Pagina 604 van 1701 - 17008 Resultaten
Bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden is de zee-egel Diadema antillarum gekweekt. Deze algeneter is belangrijk voor herstel van de koraalriffen rond Saba en Sint Eustatius (Caribisch Nederland). De eerste gekweekte jonge dieren..

Het versterken van het landschap met landschapselementen is niet alleen een opdracht voor boeren, maar voor iedereen. Dit zei demissionar minister Schouten na ontvangst van het Aanvalsplan Versterking Landschappelijke Identiteit..

Iedereen ziet en ervaart een bos op een eigen manier. Dus als we vragen hoe het bos van de toekomst eruit moet zien, zullen de antwoorden ongetwijfeld verschillen. Toch zal er vermoedelijk één gemene deler zijn. Namelijk dat het..
In Nederland kennen we slechts twee inheemse landplatwormen. Het aantal gesignaleerde exotische soorten is echter veel groter! De kennis over deze exoten is helaas zeer gering. Om daar verandering in te brengen, zijn een zoekkaart..

Voor de kust van Kenia is de afgelopen vijf jaar duizend vierkante meter rif teruggeplaatst. Vissers hebben door met hun sleepnetten over het koraal te slepen en zelfs door dynamiet te gebruiken in het verleden veel koraal kapot..

Kemphaanridders op toernooi, dikke kluiten bosmieren te zien...

Wie in de schemer weleens buiten is, zal het zijn opgevallen dat de eerste nachtvlinders alweer rondvliegen. Vooral spanners, die qua bouw wat weg hebben van dagvlinders en een rustige sierlijke vlucht hebben, zijn soms talrijk..

Nederland voert negatief natuurbeleid: we regelen heel precies tot hoe ver de natuur mag worden aangetast maar er is nauwelijks aandacht voor wat natuur nodig heeft. Daardoor wordt natuur vooral als hindermacht ervaren, terwijl de..

Een ontelbaar aantal excursies en lezingen over vleermuizen verzorgde Jos Marcelissen de voorbije dertig jaar. Volgens de 65-jarige nieuwbakken inwoner van Dorst (bij Breda) is die duiding zowel leuk om te doen als broodnodig...