Natuurberichten

Pagina 749 van 1702 - 17013 Resultaten

zwartsprietdikkopje - primair

Veel insecten overleven de winter als ei, larve of pop en veel daarvan zoeken een veilige plek in planten. Voor veel van die soorten is het dan ook belangrijk dat niet alle plantengroei in het najaar wordt weggemaaid. Winterklaar..


Lees verder 2 maart 2020   5 jaar oud
Kaaistoep Tilburg Vrijwilligers

Met een prachtig boek, een symposium en een fototentoonstelling viert de KNNV-afdeling Tilburg dat vrijwilligers al 25 jaar natuuronderzoek doen in natuurgebied de Kaaistoep. De 250 vrijwilligers telden in 25 jaar bijna 9.000..


Lees verder 2 maart 2020   5 jaar oud
Man Stylops nevinsoni op achterlijf vosje Andrena fulva

Waaiervleugeligen zijn parasitaire insecten die het vooral voorzien hebben op bijen en wespen. Ze behoren zonder twijfel tot de meest bizarre insectengroepen die er bestaan. Vrouwtjes zien eruit als larven en blijven in hun..


Lees verder 2 maart 2020   5 jaar oud
Tauroskalfjes

Al veertig jaar worden in Nederland runderen en paarden ingezet bij het natuurbeheer. Hiervoor zijn robuuste rassen nodig die het hele jaar door in de natuur kunnen overleven. Dit deel van de serie over natuurlijke begrazing in..


Lees verder 1 maart 2020   5 jaar oud
De tropische Amazone

Onlangs is het eerste onderzoek verschenen dat expliciet het uitstervingsrisico als gevolg van klimaatverandering bekeken heeft. De studie biedt een oplossing waarmee meer dan de helft van de tropische soorten van uitsterven gered..


Lees verder 29 februari 2020   5 jaar oud
Roekenkolonie Lemmer, Friesland. 11 april 2016

‘Kraaien nemen alleen maar toe’, is een veelgehoorde opmerking. In de afgelopen dertig jaar gaat die vlieger echter voor geen van de algemeen voorkomende kraaiensoorten op. De broedvogelaantallen van gaai, ekster, kauw en zwarte..


Lees verder 28 februari 2020   5 jaar oud
Koala in het wild

De toekomst van veel dier- en plantensoorten in Australië is in gevaar. De recente bosbranden hebben dit alleen maar erger gemaakt. WWF-Australië schat dat 1,25 miljard dieren zijn gedood door de branden. Sommige soorten lijken..


Lees verder 28 februari 2020   5 jaar oud
Wroetvarkens wroeten in het strooisel

Dat de biodiversiteit vergroot moest worden op het erf, daar waren de wroetvarkensboeren het over eens. Bij de realisatie ervan konden ze echter wel wat ondersteuning gebruiken. De boeren schakelden daarom de hulp in van Natuur en..


Lees verder 28 februari 2020   5 jaar oud
Grote bosmuis

De grote bosmuis staat in Nederland, in tegenstelling tot de gewone bosmuis, nog altijd te boek als een zeer zeldzame soort. Toch zit deze uit de kluiten gewassen bosmuis al jarenlang in de lift en is de soort inmiddels een heel..


Lees verder 27 februari 2020   5 jaar oud
Drooggevallen ven

In Nederland wordt op allerlei manieren ingegrepen in het aanwezige groen. Daar gaan vele afwegingen en keuzes aan vooraf. Elke keuze heeft effecten, maar wat positief is voor het een, kan negatief uitpakken voor het ander. Ook..


Lees verder 27 februari 2020   5 jaar oud

Archief