Natuurberichten

Pagina 825 van 1680 - 16791 Resultaten

Leadfoto

In een winters landschap zijn de kale bomen en struiken de meest opvallende planten. Vooral als een sneeuwdek de vegetatie op de bodem bedekt. Op het eerste gezicht lijken deze kale 'staketsels' allemaal op elkaar, maar als je je..


Lees verder 21 december 2018   6 jaar oud
Flyer Natuur in eigen hand

Heeft u een concreet plan om nieuwe natuur te realiseren, maar ontbreekt het u aan voldoende financiële middelen? Door deel te nemen aan de prijsvraag van het Groen Ontwikkelfonds Brabant maakt u kans op €5.000...


Lees verder 21 december 2018   6 jaar oud
Huismus, mannetje - primair

In de winter, als je flink voert, is je tuin een groot vogelfeest. En je herkent de merel en de spreeuw prima. Maar soms komen er ook hele andere vogels in je tuin, die je er nog nooit eerder hebt gezien. Wil je weten wat er in je..


Lees verder 20 december 2018   6 jaar oud
Wolf

Wolven zijn nu al anderhalf jaar vrijwel continu in Nederland aanwezig en hoewel het er maar weinig zijn, neemt hun aantal wel toe. Maar wat betekent dat voor u? Hoog tijd voor een folder om, naast de website, mensen hierover te..


Lees verder 20 december 2018   6 jaar oud
Eekhoorn

Afgelopen zomer werden middels camera’s de eerste eekhoorns vastgelegd die de A12 tussen Arnhem en Ede overstaken via de twee daarvoor aangelegde faunaportalen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om twee verschillende eekhoorns. De..


Lees verder 20 december 2018   6 jaar oud

Een brede maatschappelijke beweging heeft in Den Haag haar aanpak voor natuurherstel in Nederland gepresenteerd. De deelnemers zijn kennisinstituten, landbouwvertegenwoordigers, bedrijven, natuur- en milieuorganisaties en een..


Lees verder 19 december 2018   6 jaar oud
Ven

Vennen zijn belangrijk voor amfibieën als voortplantingswater. Beheerders geven veel aandacht aan het beheer van vennen, om effecten van verbossing, verzuring en vermesting tegen te gaan. Voor amfibieën heeft dit weinig zin als er..


Lees verder 19 december 2018   6 jaar oud
Boomkruiper

Een klein, bruin muisje. Daarmee zou je de boomkruiper kunnen vergelijken. Schuw als ie is, schuifelt hij geplakt aan de boom omhoog, op zoek naar kleine insecten en spinnetjes. Maar in de winter laat de boomkruiper zich beter..


Lees verder 18 december 2018   6 jaar oud
Fosforworm en biotoop op Texel

Leden van de Vogelwerkgroep Texel zagen tijdens een nachtexcursie op 27 oktober lichtgevende puntjes langs het pad bij de Horsmeertjes. Al snel werd de verrassende veroorzaker gevonden: de fosforworm Microscolex phosphoreus. Dit..


Lees verder 18 december 2018   6 jaar oud
Kaart Geopark Schelde Delta

Onlangs vertegenwoordigde de provincie Noord-Brabant het Geopark Schelde Delta op de internationale conferentie ‘UNESCO Global Geoparks’ in Italië. Dit initiatief wordt ondersteund door de provincies Noord-Brabant, Zeeland en..


Lees verder 17 december 2018   6 jaar oud

Archief