Natuurberichten

Pagina 860 van 1532 - 15318 Resultaten

Pandion haliaetus. Visarend

De boswachters van de Biesbosch hebben goede hoop dat dit jaar voor het eerst een visarend in Nederland gaat broeden. Sinds 2014 overzomerden meerdere visarenden in Nationaal Park De Biesbosch. Ze bouwden er diverse nesten, maar..


Lees verder 28 april 2016   7 jaar oud
wilde bij

Insecten zoals bijen, zweefvliegen en vlinders zijn belangrijk voor bestuiving van wilde planten en landbouwgewassen. Daarom is het belangrijk te begrijpen hoe bestuivende insecten worden beïnvloed door klimaatverandering en..


Lees verder 28 april 2016   7 jaar oud
Populierenschijfzwam

Afgelopen zaterdag was het feest in recreatiepark Geestmerambacht iets ten noorden van Alkmaar. Ondanks het koele weer van maart en april werden er massa's puntgave voorjaarspaddenstoelen aangetroffen. Door het koele weer blijven..


Lees verder 27 april 2016   7 jaar oud
Kanoet

Elk jaar trekken kanoeten van hun Arctische broedgebieden via onze Waddenzee naar het zuiden. Kanoeten beschikken over een uniek zintuig in de punt van hun snavel waarmee ze schelpen in drooggevallen wadplaten extra snel kunnen..


Lees verder 26 april 2016   7 jaar oud
Riparia riparia. Oeverzwaluw

'Vroeger' vierden we op 30 april Koninginnedag. Het was traditioneel de dag waarop de meeste Nederlanders hun eerste gierzwaluw van het jaar zagen. Intussen vieren we op 27 april Koningsdag. De eerste gierzwaluwen zijn op tijd..


Lees verder 26 april 2016   8 jaar oud
oranjetipje onderzijde

Eind april is de tijd voor oranjetipjes en ze worden nu dan ook al regelmatig gemeld. Van oudsher was 30 april, koninginnendag, een topdag voor deze voorjaarsvlinder, maar de laatste jaren vliegt hij dagen eerder. Als het een..


Lees verder 25 april 2016   8 jaar oud
Amerikaanse zwaardschede

In onze wateren, zoet, zout en brak, worden steeds meer exotische schelpdieren aangetroffen. Toch zijn de recente waarnemingen van drie exotische schelpdieren in het Goese Meer opmerkelijk te noemen. Hoe hebben deze dieren dit..


Lees verder 24 april 2016   8 jaar oud
Hertshoornkoraal (Acropora)

De koraalfamilie die op dit moment dominant is in koraalriffen blijkt tegelijkertijd ook een van de meest gevoelige koralen voor klimaat- en andere milieuveranderingen te zijn. Het hertshoornkoraal van het geslacht Acropora, waar..


Lees verder 23 april 2016   8 jaar oud
Numenius phaeopus. Regenwulp

De regenwulp is kleiner dan de wulp en heeft kortere poten en een dunnere, kortere snavel. Daarnaast is de wenkbrauwstreep opvallend. Niet te missen is het mekkerende ‘bi-bi-bi-bi’ geluid van overtrekkende regenwulpen. De..


Lees verder 22 april 2016   8 jaar oud
Herstel van Stuifzand op Strabrechtse Heide

Natuurherstel- en beheermaatregelen om negatieve effecten van stikstof op soorten en habitats tegen te gaan, zijn zoveel mogelijk ‘evidence-based’. Het opbouwen van kennis en het kritisch toetsen van praktijkervaringen stopt..


Lees verder 21 april 2016   8 jaar oud

Archief