Natuurberichten

Pagina 873 van 1532 - 15319 Resultaten

Bemelerberg

Natuurlijke kalkrotsen komen in Nederland niet voor. Er zijn echter wel veel open mergelgroeves in Limburg die een grote diversiteit aan planten- en diersoorten herbergen. De winning van mergel heeft daarmee naast schade ook..


Lees verder 19 februari 2016   8 jaar oud
Columba livia f domestica. Stadsduif. Amsterdam, Beatrixpark

Duiven in het algemeen, en de stadsduif in het bijzonder, staan niet bij iedereen in het rijtje van favoriete vogels. De bijnaam ‘vliegende ratten’ en het idee dat ze ziektes kunnen overbrengen, dragen niet bij aan hun..


Lees verder 19 februari 2016   8 jaar oud
Grensmaas bij Borgharen, zomer 2015

Afgelopen week passeerde een hoogwatergolf de Maas. De uitvoering van het Grensmaasproject bij Borgharen en Itteren zorgde voor een waterstandsverlaging van 60 centimeter. Het project, waarbij grindwinning hand in hand gaat met..


Lees verder 18 februari 2016   8 jaar oud
rups vierkantvlekuil primair

Hoewel het winter is zijn er nog rupsen actief. Vooral ’s nachts kun je in je eigen tuin de rupsen tegenkomen van agaatvlinder, vierkantvlekuil en huismoeder, drie algemene nachtvlinders. Overdag verbergen ze zich door in de grond..


Lees verder 18 februari 2016   8 jaar oud
Gewoon fluweelpootje of Langsporig fluweelpootje

Fluweelpootjes behoren tot de bekendste winterpaddenstoelen. De groepjes glanzende, geelbruine paddenstoelen kunnen zelfs wat vorst verdragen. Fluweelpootjes zijn goed te herkennen aan de bruine, fluwelig behaarde stelen. Recent..


Lees verder 17 februari 2016   8 jaar oud
bosuil, eenmalig gebruik

Ze komen veel voor in Nederland. Toch hebben weinig mensen ooit een bosuil gezien. Maar wie deze maand op een windstille heldere nacht een park of bos bezoekt, heeft grote kans er een te ontdekken. Ze zijn in februari namelijk..


Lees verder 16 februari 2016   8 jaar oud
Galloways waden door het wassende water

Vrijdag 12 februari zijn de Galloway-runderen van FREE Nature uit de Erlecomse waard gehaald. Dit is gedaan om te voorkomen dat deze dieren ingesloten raken door het wassende water van de Waal. De dam die de oeverwal met de dijk..


Lees verder 16 februari 2016   8 jaar oud
Russische rattenslang legsel

Medio jaren ’90 is in Eelde (Drenthe) een onbekend aantal Russische rattenslangen losgelaten. Vandaag de dag komt de soort nog steeds in Eelde voor, en er zijn diverse meldingen van buiten Eelde. De populatie lijkt zich te..


Lees verder 16 februari 2016   8 jaar oud
Aardhommel

Bij onderzoek naar de oorzaken van het afnemen van de bijenpopulaties is een verrassende ontdekking gedaan. De vrouwtjes van grote bijensoorten zoals de aardhommel zijn gedurende de afgelopen eeuw in Nederland significant kleiner..


Lees verder 15 februari 2016   8 jaar oud
Galloway

Droge heidelandschappen vormen een ideaal winterhabitat voor grote grazers als Galloway-runderen. Sinds december graast er een kleine kudde op de Neterselsche heide. De dieren zijn nog steeds in topconditie terwijl ze juist nu..


Lees verder 15 februari 2016   8 jaar oud

Archief