Natuurberichten

Pagina 875 van 1700 - 16996 Resultaten

Wespennest onder informatiebord

We koersen aan op een meer dan gemiddeld wespenjaar. Door het perfecte weer zijn veel koninginnen succesvol geweest in het vormen van een wespennest. De meeste wespenbestrijders hebben het na een paar rustige jaren weer eens druk..


Lees verder 16 juli 2018   6 jaar oud
eikenprocessierupsen

De eikenprocessierups bleek op veel plaatsen in grotere aantallen dan normaal voor te komen. Tegelijkertijd heeft hij zijn verspreidingsgebied ook verder uitgebreid door nieuwe gemeenten in Noord-Holland, Groningen, Friesland en..


Lees verder 15 juli 2018   6 jaar oud
Verborgen vlokslakken

De Gekraagde vlokslak is een nieuwkomer sinds 2012. In 2014 en 2015 werden er veel exemplaren waargenomen; nu lijkt de soort alweer over zijn hoogtepunt heen. Dit jaar is hij slechts zeer zelden gezien. De Verborgen vlokslak is..


Lees verder 15 juli 2018   6 jaar oud
grote vuurvlinder - primair

De grote vuurvlinder, een zeldzame dagvlinder van laagveenmoerassen, blijkt robuuster dan gedacht. Na een beheerfout vorig jaar december was de angst dat de bedreigde soort uit het Brandemeer, een natuurreservaat van..


Lees verder 14 juli 2018   6 jaar oud
bij Doorwerth raken de twee grootste Gelderse natuurgebeden, de uiterwaarden en de Veluwe, elkaar

Tot 19 augustus kunt u uw mening geven over de Omgevingsvisie Gaaf Gelderland. Hoe houden we Gelderland Gaaf bij alle uitdagingen die op ons afkomen: energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, biodiversiteit,..


Lees verder 13 juli 2018   6 jaar oud
Gewone dwergvleermuis

Als je ’s avonds nog even in je tuin of op het terras nageniet van de dag, dan heb je zomaar kans om getuige te zijn van jonge vleermuizen op vliegles. Eind juni zijn de jonge vleermuizen geboren. Ongeveer nu krijgen ze hun eerste..


Lees verder 13 juli 2018   6 jaar oud

De gezonde leefomgeving: we willen het allemaal en we hebben de kennis om het uit te voeren. Maar hoe zorgen we ervoor dat dit ook echt gebeurt? Volgens de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) kunnen overheden..


Lees verder 12 juli 2018   6 jaar oud
licht - primair

Nachtelijke verlichting heeft de duisternis van de Nederlandse nacht op veel plekken verdreven. Dit heeft allerlei effecten op de biodiversiteit. Met name nachtvlinders blijken erg gevoelig voor lichtvervuiling. De..


Lees verder 12 juli 2018   6 jaar oud
Werkster zandhommel Bombus veteranus

Sinds begin 2018 zijn vier projecten van start gegaan om het leefgebied van beschermde soorten in Zuid-Holland te versterken. Deze projecten focussen op veertig aansprekende en zeldzame ‘icoonsoorten’. Zo werken boeren en..


Lees verder 11 juli 2018   6 jaar oud
Hagedis en kikker met witte achtergrond

In Nederland komen een aantal soorten amfibieën en reptielen voor die veel op elkaar lijken. Om meer inzicht te krijgen in hoe mensen amfibieën en reptielen op naam brengen, hebben we een enquête ontwikkeld waarin u wordt gevraagd..


Lees verder 11 juli 2018   6 jaar oud

Archief