Natuurberichten

Pagina 903 van 1700 - 16996 Resultaten

Spelende kinderen bij flat

Op de drukbezochte 'Alles is gezondheid'-conferentie werd op woensdag 7 februari een nieuwe website gelanceerd die nauw verwant is aan de Atlas Leefomgeving. De Gids Gezonde Leefomgeving is een website voor iedereen die aan de..


Lees verder 15 februari 2018   7 jaar oud
Kleine watersalamander

Vanuit het hele land krijgen we bericht dat de salamanders vlak voor de vorst inviel al op weg waren naar hun voortplantingswateren zoals tuinvijvers. 's Avonds zijn ze goed te zien. Kijk eens met een zaklamp in de vijver of sloot..


Lees verder 14 februari 2018   7 jaar oud

Het kleine Roze grondschijfje is een schijfzwammetje dat ondanks zijn geringe formaat de laatste jaren zeer geregeld wordt gemeld. Het zijn opvallend vaak waarnemingen van nieuwe locaties, waar je deze paddenstoelen niet snel zou..


Lees verder 14 februari 2018   7 jaar oud

Vanmorgen is een wolf gezien in Twente. De wolf kon vanuit een voertuig op korte afstand gefotografeerd worden. Experts van Wolven in Nederland en het Duitse Lupus Institut bevestigen dat het om een wolf gaat. Om de wolf rust te..


Lees verder 13 februari 2018   7 jaar oud

Voor het CHIRP-project worden op Vlieland scholeksters uitgerust met GPS zenders. Dat levert veel waardevolle gegevens op. Bijvoorbeeld over wat er gebeurt als ze tijdens hun overwintering niet op de gebruikelijke plaatsen kunnen..


Lees verder 13 februari 2018   7 jaar oud
Koekoek

2017 was het jaar van de koekoek. In het hele land werden koekoek-excursies georganiseerd, tienduizenden mensen volgden de Beleef De Lente-webcam met een koekoeksjong en Sovon en Vogelbescherming gingen op zoek naar een verklaring..


Lees verder 13 februari 2018   7 jaar oud
Lacerta vivipara of Zootoca vivipara. Levendbarende hagedis

Op landgoed Visdonk bij Roosendaal wordt een voormalig stuk landbouwgrond omgevormd tot heideveld. Natuurmonumenten start half februari met de inrichting van het nieuwe heideveld. Dat vormt straks de verbindende schakel tussen een..


Lees verder 12 februari 2018   7 jaar oud
heideblauwtje - vrouw - primair

Klimaatverandering vergt aanpassingen, ook in het natuurbeheer. Vooral de omgang met droogte en extreme neerslag vragen om aandacht. Voor de dieren op de heide vereist dat maatwerk om te voorkomen dat populaties verdwijnen. Een..


Lees verder 12 februari 2018   7 jaar oud
Ruig leermos (Peltigera praetextata) op een horizontale tak in het wilgenvloedbos Ottergriend in de Sliedrechtse Biesbosch (2017).

Bij een onderzoek in 2017 naar schorsbewonende slakken in de Biesbosch werden onverwacht twee zeldzame leermossen op wilgen gevonden. Leermossen zijn korstmossen met blauwalgen, die in Nederland op bomen uitermate schaars zijn. De..


Lees verder 11 februari 2018   7 jaar oud
Sluipwesp larve

Naast sluipvliegen kennen processierupsen meerdere natuurlijke vijanden zoals zweefvlieglarven, roofwantsen en kevers. Ook sluipwespen hebben het op processierupsen voorzien. In een filmpje is mooi in beeld gebracht hoe..


Lees verder 9 februari 2018   7 jaar oud

Archief