Natuurberichten

Pagina 907 van 1532 - 15315 Resultaten

Grootschalige invasie van Gaspeldoorn (Ulex europaeus) in het Hinewai natuurreservaat op het Banks schiereiland in Nieuw-Zeeland. Gaspeldoorn werd hier vanuit Europa geïntroduceerd in de eerste fase van de Europese nederzettingen. Het beheersen van de invasie kost miljoenen dollars

Voor het eerst hebben wetenschappers in kaart gebracht hoe planten zich verspreiden en vestigen op continenten waar ze oorspronkelijk niet vandaan komen. Zij concluderen dat de mens verantwoordelijk is geweest voor de vestiging..


Lees verder 25 augustus 2015   8 jaar oud
Zomertortel met kogel

Tientallen miljoenen vogels worden jaarlijks in het Middellandse Zeegebied illegaal gedood. Dat blijkt uit onderzoek van BirdLife International. Vogelbescherming is de Nederlandse Partner van BirdLife. Nog niet eerder werd de..


Lees verder 25 augustus 2015   8 jaar oud

Tijdens een inventarisatie van het Drents-Friese Wold werden maar liefst vijf nieuwe soorten springstaarten voor ons land gevonden, 19 soorten die nog niet eerder voor de provincie Fryslân waren gemeld en 15 soorten die nog niet..


Lees verder 24 augustus 2015   8 jaar oud

Het gentiaanblauwtje is een zeldzame vlinder die voorkomt op vochtige heideterreinen. De soort stelt hoge eisen aan haar leefomgeving. Een vlakdekkende telling in het Nationaal park Hoge Veluwe leverde maar liefst 10.939 eitjes..


Lees verder 24 augustus 2015   8 jaar oud
nachtzwaluw www.ivnvechtplassen.org

Goed nieuws uit Heumensoord: schaapherder Bart Willers vond op de open heide van dit natuurgebied bij Nijmegen twee jonge kuikens van de nachtzwaluw...


Lees verder 23 augustus 2015   8 jaar oud
Argusvlinder, de 'koningin van de weide' vaart wel bij een kruidenrijke grasmat.

De Koedood is een natuurontwikkelingsgebied van ARK Natuurontwikkeling van een paar jaar oud op IJsselmonde (ZH). De afgelopen weken werden hier weer argusvlinders waargenomen. Dankzij de bloemenrijkdom komt deze zeldzame vlinder..


Lees verder 23 augustus 2015   8 jaar oud
Reuzenstern vliegend (Polen 13 juni 2009)

Augustus is bij uitstek de maand waarin je reuzensterns in Nederland kunt tegenkomen. Vanuit de broedgebieden rondom de Oostzee trekken ze zuidwaarts naar West-Afrika. Hoeveel exemplaren van deze grootste stern ter wereld zijn er..


Lees verder 22 augustus 2015   8 jaar oud
Gevlekte toonhaai, creative commons thumbnail

Half augustus deden deelnemers aan de juttersexcursie op Schiermonnikoog wel een heel bijzondere vondst! Het Vrijwilligers Collectief van Nationaal Park Schiermonnikoog vond bij paal 5 een één meter lange gladde haai...


Lees verder 21 augustus 2015   8 jaar oud
Vrouwelijke bloeiwijzen onderin de plant (foto B. Odé)

In 2014 is voor het eerst verwildering van een mediterrane brandnetel in Nederland waargenomen: de Zuidelijke brandnetel dook op bij Venray en in Amsterdam. Deze nieuweling is dit jaar al op twee nieuwe locaties aangetroffen: een..


Lees verder 21 augustus 2015   8 jaar oud
Muurhagedis

Elk jaar gaan er Nederlanders massaal met de auto op vakantie in binnen- en buitenland. Op de terugweg naar huis nemen zij soms ongemerkt verstekelingen mee. Onlangs dook er een muurhagedis op in een tuin in Zuid-Holland...


Lees verder 20 augustus 2015   8 jaar oud

Archief