Natuurberichten

Pagina 933 van 1683 - 16823 Resultaten

Opgehangen vleermuiskasten

Uit onderzoek bij Zuid-Hollandse boerenbedrijven blijkt dat vleermuizen baat hebben bij vleermuiskasten. Dat is goed nieuws voor de boer; vleermuizen eten veel schadelijke insecten. De Zoogdiervereniging en CLM hebben bij 25..


Lees verder 15 juni 2017   7 jaar oud
Parus major. Koolmees

De enorme stikstofuitstoot in Nederland blijkt funest voor vogels op de Veluwe. Nieuw onderzoek toont een schrijnende relatie aan tussen stikstof en de achteruitgang van vogels. Vogels vinden er nog maar zó weinig kalk, dat bij..


Lees verder 15 juni 2017   7 jaar oud
Banner atlassen

De kwaliteit van onze leefomgeving is mede bepalend voor hoe we ons voelen. Het is prettig als er leuke vogels door de wijk vliegen, als stilte regeert tijdens de nachtelijke uren en als er nabijgelegen groen is. Wij stellen u..


Lees verder 15 juni 2017   7 jaar oud
Edwin

Grauwe Kiekendieven vliegen in een jaar tussen de 35.653 en 88.049 kilometer. Onderzoekers uit drie Europese landen beschrijven in een wetenschappelijke publicatie in Biology Letters de verschillen in dagelijks afgelegde afstanden..


Lees verder 14 juni 2017   7 jaar oud

De bestrijding van de Amerikaanse vogelkers in onze natuurgebieden heeft al veel mankracht en miljoenen euro's gekost zonder overtuigend resultaat. Ruim een eeuw na introductie van deze vogelkers wordt zij wel langzamerhand..


Lees verder 14 juni 2017   7 jaar oud

Het Taihu-meer bij de Chinese stad Shanghai is bedekt met giftige algen. De groene drab maakt het meer ongeschikt voor drinkwater, verstikt allerlei waterdieren en zorgt voor een overweldigende stank. Promotieonderzoek van Annette..


Lees verder 13 juni 2017   7 jaar oud
Visdief met spiering

Goede berichten uit het Eemmeer. Nadat Vogelbescherming en Natuurmonumenten vorig jaar drie broedeilandjes herstelden, nestelen er maar liefst 100 paar visdiefjes! Binnenkort kunnen we daar heel veel jongen verwachten...


Lees verder 13 juni 2017   7 jaar oud
Kust

Ecosystemen kunnen plotseling verloren gaan wanneer de druk te groot wordt. Het voorspellen van het kantelpunt is dan ook van groot belang. Een internationaal onderzoeksteam heeft nu in de praktijk geconstateerd dat kantelpunten..


Lees verder 13 juni 2017   7 jaar oud
groot dikkopje - primair

In de meeste jaren is er in juni een periode dat er maar erg weinig vlinders zijn, de zogenaamde ‘junidip’. De voorjaarsvlinders zijn dan weg en de zomervlinders zijn er nog niet. Dit jaar is het, waarschijnlijk door de lange..


Lees verder 12 juni 2017   7 jaar oud
Beukenbos. Fagus sylvatica. Zoniënwoud, Brussel, België

In Europa wordt meer dan 30 miljoen hectare bos beschermd om de biodiversiteit te behouden. Een specifieke bescherming van de zo belangrijke genetische bronnen van bomen zit hier veelal niet in. Omdat boomzaden relatief kort..


Lees verder 12 juni 2017   7 jaar oud

Archief