Natuurberichten
Pagina 990 van 1684 - 16840 Resultaten

Voortdurend worden er in Nederland onopzettelijk zaden uit andere landen aangevoerd. Ze komen mee als verontreiniging met bulktransporten van granen of andere zaden, in zaaigoed, vogelvoer of in de potgrond van kamerplanten...
Het is opvallend hoe klein het formaat is van de gemiddelde Hanenkam of Cantharel die in drukbezochte bossen en lanen worden gezien. Fors uitgegroeide exemplaren worden hier nog nauwelijks gevonden. De oorzaak komt door een..

Bonte strandlopers zijn eigenlijk al klein, maar dé kleine strandloper is Calidris minuta, zoals zijn wetenschappelijke naam luidt. Anders dan van de bonte, zullen we van de kleine strandloper geen grote wolken boven het wad zien...

Als het had gekund was er op 11 augustus een luid ‘hoera!’ opgestegen uit de Oosterschelde toen twee duikende biologen bij de Zeelandbrug een forse Wolkrab (Dromia personata) tegenkwamen. Het was dan ook de eerste keer dat deze..
De natuurlijke begrazing in de duinen van Nationaal Park Schiermonnikoog begint zijn eerste vruchten af te werpen. Onderzoek van student Gijs Bouwmeester van Van Hall Larenstein toont aan dat de dieren ook ’s zomers volop van..

De heide bloeit en dat is de tijd dat de heivlinder vliegt. Die komt trouwens niet alleen in heiden voor, maar ook aan de kust, in de duinen, kun je de vlinder tegenkomen. Het is geen algemene soort, maar zijn broertje de kleine..
In de buurt van berkenbomen kan er aankomende week overlast ontstaan van de berkenwants met de naam berkensmalsnuit. Het aantal wantsen dat momenteel per katje wordt aangetroffen is op diverse plaatsen vergelijkbaar met 2014 toen..

De Grote vlokslak is opgesplitst in twee soorten. Dat is aangetoond met behulp van DNA-onderzoek. Nederland is hiermee een vlokslaksoort rijker. Voor deze nieuwe soort is de Nederlandse naam Gekrulde vlokslak voorgesteld. Op basis..

Sinds een jaar of tien worden we vrijwel jaarlijks verwend met broedende Bijeneters in ons land. Het vorige jaar, 2015, betekende een record met 12 broedparen, waarvan de meeste succesvol waren. Hoe stond het ervoor in 2016?..

Uit onderzoek in de Voerstreek blijkt dat Hazelmuizen ook in het voorjaar laag in de begroeiing leven. Het beheer van het leefgebied van Hazelmuizen moet eigenlijk worden aangepast aan die nieuwe inzichten: het lage struweel niet..