Natuurberichten
Pagina 992 van 1685 - 16842 Resultaten

De Europese Atlantische steur is de grootste zoetwatervis van Nederland. Deze trekvis is bekleed met beenplaten, heeft roodbruine ogen, brengt zijn leven deels in zoet en deels in zout water door en kan maar liefst 3,5 meter lang..

Uit een rondgang langs wespenbestrijdingsdiensten in heel Nederland blijkt dat vooral in het zuiden en oosten van het land het aantal meldingen van wespennesten tussen de 30 en 75 procent minder is dan normaal. De zware buien eind..

Gistermiddag rond 13 uur heeft in de Biesbosch het eerste ooit in Nederland geboren visarendjong zijn nest verlaten en een eerste vlucht gemaakt. Getuigen zagen dat hij twee grote rondes boven het nest vloog en op een tak ging..

Op 1 augustus werd op de Maasvlakte een scholekster van minstens 46 jaar oud gezien. De vogel droeg een aluminium ring met een code, die werd afgelezen door vogelaars Hans Keijser en Evert Eijkelenboom. Nooit eerder werd zo’n oude..

De waterhyacint, wasbeer, Amerikaanse rivierkreeft en 34 andere uitheemse soorten gaan in de ban. EU-lidstaten zijn vanaf vandaag verplicht soorten op de zogeheten Unielijst te weren en bestrijden...

Om erachter te komen hoe het met de vlinders in de tuin gaat, houdt De Vlinderstichting op 5, 6 en 7 augustus de jaarlijkse tuinvlindertelling. Dankzij deze tellingen krijgt De Vlinderstichting een goed beeld van natuur in stad en..

In augustus begint de paartijd van de gewone dwergvleermuis. Net als bij herten en reeën paren vleermuizen in de herfst. In het voorjaar, als de vrouwtjes weer wakker worden, hebben ze geen tijd voor balts en paren. Dan moet de..

De Nederlandse Mycologische Vereniging sluit zich aan om dit jaar de "Europese Dag van de Paddenstoel" gestalte te geven. De landen die nu al deelnemen zijn: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Tsjechië. Met..

Drijvende waterweegbree is een vrij zeldzame waterplant waarvan niet voldoende bekend is hoe het ermee gaat. Van veel plaatsen is niet bekend of de soort er nog steeds voorkomt. Zoek je mee?..

In 2016 hebben op Texel twee paar strandplevieren gebroed. Dat was sinds 2009 niet meer gebeurd op het eiland, hoewel er in principe genoeg geschikt leefgebied aanwezig is. Maar een paar stille plekken op het strand doet wonderen...