Natuurberichten

Uitgever: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat

Pagina 1 van 1 - 8 Resultaten

Overblijfselen van het walviskadaver in februari 2024

Rijkswaterstaat en Wageningen Marine Research (WMR) hebben de pilot met het walviskadaver op Rottumerplaat onlangs afgerond. Onderzoekers van WMR volgden twee jaar lang het afbraakproces en de invloed ervan op bodem en..


Lees verder 12 mei 2024   1 maand oud
Beaver deceiver in dam EENMALIG GEBRUIK

Het plaatsen van rasters, buizen door dammen leggen en een alternatieve plek aanbieden. Allerlei maatregelen worden getroffen op plekken waar bevers schade aanrichten. Het Kenniscentrum Bever roept op om ervaringen met deze..


Lees verder 12 december 2022   1 jaar oud
Figuur 2. Natuurstrook na inrichting, in juni 2016 (V. Loehr, Rijkswaterstaat).

Bij de verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord is het viaduct over de spoorlijn Arnhem-Utrecht breder aangelegd. Het bredere viaduct faciliteerde doorstroming van verkeer tijdens de aanleg van de weg en functioneert..


Lees verder 18 november 2021   2 jaar oud
Hardhoutooibos

In de Geitenwaard in de Gelderse Poort start Staatsbosbeheer met het ontwikkelen van zeldzaam hardhoutooibos langs de Waal. Het gebied is een van de weinige plekken die geschikt zijn voor dit type bos. ..


Lees verder 26 maart 2021   3 jaar oud
Grevelingen

2021 wordt een bijzonder jaar voor de Grevelingen. In juni hopen IVN Natuureducatie, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer het eerste Tiny Sea Forest ter wereld aan te leggen. Dit educatieve project is een afgeleide van de Tiny..


Lees verder 18 januari 2021   3 jaar oud

Op dit moment zwemmen er 1300 jonge aaltjes (jonge paling) met een groen kleurmerk in het IJsselmeer. De aaltjes zijn losgelaten bij Den Oever als onderdeel van een grootschalig onderzoek om inzicht te krijgen in de trek richting..


Lees verder 27 maart 2020   4 jaar oud
Rivierhout Aalsbeek

In de periode maart tot en met november 2019 worden in opdracht van Rijkswaterstaat tien kilometer Maasoever en zeven Maasbeekmondingen natuurvriendelijk ingericht. Dat gebeurt volgens de doelstellingen van de Europese..


Lees verder 5 april 2019   5 jaar oud
Gevangen glasalen

In het voorjaar vindt de jaarlijkse intrek plaats van glasaal langs de Europese kust. Ook bij IJmuiden en op het Noordzeekanaal weten de jonge, doorzichtige aaltjes van niet meer dan 8 centimeter lengte de vispassages te vinden...


Lees verder 15 juli 2017   6 jaar oud

Archief