Natuurberichten

Uitgever: Werkgroep Europese Orchideeën

Pagina 1 van 5 - 42 Resultaten

Rietorchis in berm bij Laagraven

Met de nieuwe Wet Natuurbescherming in zicht wordt gevreesd voor de Nederlandse wilde orchideeën. Veel orchideeënsoorten worden vanaf 1 januari 2017 niet meer beschermd en zijn daarmee vogelvrij. De wet is een vrijbrief voor..


Lees verder 21 juli 2016   7 jaar oud

Door de aanhoudende stijgende gemiddelde temperatuur worden de eerste bloeiende orchideeën binnen twee weken verwacht. Kanshebbers voor de vroegst bloeiende orchidee van 2016 zijn Kleine keverorchis en Harlekijn...


Lees verder 14 april 2016   8 jaar oud
Vliegenorchis

De afgelopen jaren hebben Eric Hartgers, Mark Engels, Mark Meijrink en Menko van der Leij de verspreiding in kaart gebracht van de Vliegenorchis. In dit onderzoek zijn de resultaten van de huidige populaties vergeleken met die van..


Lees verder 9 februari 2016   8 jaar oud
De Snoerworm Cephalothrix simula is in 2012 voor het eerst in de Oosterschelde aangetroffen

Ook in 2015 hield de enthousiaste redactie van Nature Today u op de hoogte van wat er in de Nederlandse natuur gebeurt. 704 berichten werden gepubliceerd. Dat brengt het totaal op meer dan 5700 berichten sinds de start op 20 maart..


Lees verder 19 januari 2016   8 jaar oud
Nachtorchis hybride (Platanthera x hybrida)

In Zuid-Limburg komen twee nachtorchissoorten voor: Welriekende en Bergnachtorchis. Waar van oudsher één of beide soorten werd aangetroffen, komt nu vaak alleen de hybride voor. Het lijkt erop dat in veel graslanden de kruising..


Lees verder 11 januari 2016   8 jaar oud
Vliegenorchis

Begin november trof Mark Meijrink bladrozetten aan van de Vliegenorchis. Normaliter worden bladrozetten van deze zeldzame orchidee pas medio december boven de grond aangetroffen...


Lees verder 11 december 2015   8 jaar oud
Dagpauwoog in gras

In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..


Lees verder 26 november 2015   8 jaar oud
Welriekende schroeforchis.  Spiranathes cernua var. odorata

De afgelopen jaren doken op diverse plekken verschillende uitheemse schroeforchissoorten op. Ook dit jaar werd er melding gedaan van een nieuwe locatie. De WEO roept iedereen op om waarnemingen van deze uitheemse planten te..


Lees verder 22 november 2015   8 jaar oud

In 2015 zijn de WEO en Science4Nature gestart met een onderzoek naar de Grote muggenorchis. De voorlopige resultaten laten zien aan dat het slechter gaat met de Muggenorchis dan gedacht. Op verschillende plaatsen is de Grote..


Lees verder 18 september 2015   8 jaar oud
Rietorchis Deventer

Onlangs gaven meer dan 520.000 Nederlanders hun mening over de Europese regelgeving omtrent de natuur. Best belangrijk dus, Europa! Door deze wetgeving zijn de Groenknolorchis en Zomerschroeforchis op Europees niveau beschermd;..


Lees verder 18 augustus 2015   8 jaar oud

Archief