Natuurberichten

Uitgever: Universiteit van Amsterdam

Pagina 1 van 1 - 8 Resultaten

A salp caught by multiple polyps of the branched coral Madracis aurentenra

Een student aan de Universiteit van Amsterdam en een onderzoeker van Naturalis Biodiversity Center en Rijksuniversiteit Groningen publiceerden onlangs een gedetailleerd rapport over harde koralen die salpen verteren. In juli 2021..


Lees verder 7 december 2021   11 mnd oud

Nieuw onderzoek van Wageningen University, de Universiteit van Amsterdam en Florida International University benadrukte de rol die plantenetende vissoorten spelen bij het tegengaan van invasies van niet-inheems zeegras. Een..


Lees verder 23 november 2021   1 jaar oud
Het zwartgeblakerde stuk huid van een reuzengrondluiaard.

Naturalis Biodiversity Center herbergt een collectie van circa 42 miljoen objecten, waaronder een stuk mest van een reuzengrondluiaard. Het is meer dan 15.000 jaar oud en maakt al ruim honderd jaar deel uit van de museumcollectie...


Lees verder 6 november 2021   1 jaar oud
Coral Reef

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de CARMABI Foundation implementeerden 3D-technieken voor het onderzoeken van riffen. Zo kunnen soorten die in verborgen holtes leven beter in kaart gebracht worden. Twaalf locaties..


Lees verder 30 september 2021   1 jaar oud
bosparelmoervlinder - primair

Laserscanning vanuit de lucht levert gedetailleerde 3D-opnames van het landschap. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en De Vlinderstichting gebruikten deze data om de habitats van vlinders te bestuderen. Zij ontdekten..


Lees verder 9 april 2021   1 jaar oud
Meerjarige gras-kruidenrand langs een akker in de Hoeksche Waard, met o.a. gele kamille, margriet, citroengele honingklaver en rolklaver

Akkerranden, gewasvrije stroken aan de rand van akkerpercelen, kunnen vele functies vervullen. In een tweejarig project (2017-2018) zijn de effecten van akkerranden op verschillende functies onderzocht. Zo kunnen akkerranden..


Lees verder 15 maart 2019   3 jaar oud
wespendieven

Migrerende wespendieven maken lange omwegen om maximaal gebruik te kunnen maken van de heersende windstromingen boven het noorden van Afrika. Dit tonen Wouter Vansteelant en andere onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam..


Lees verder 21 oktober 2016   6 jaar oud
kroeskarper

De kroeskarper, de enige van oorsprong Nederlandse karperachtige, kan zich kruisen met uitheemse karpersoorten. Dit ontdekte UvA masterstudent Sebastiaan Rückert tijdens zijn onderzoek voor stichting RAVON: reptielen-, amfibieën-..


Lees verder 28 juni 2016   6 jaar oud

Archief